INVESTITORII DESPRE IESIREA DIN RECESIUNE Camera de Comerţ Americană: Ieşirea tehnică din recesiune permite o revenire a încrederii investitorilor

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 16 mai 2011

Ieşirea tehnică din recesiune anunţată de creşterea în primul trimestru cu 0,6% a Produsului Intern Brut (PIB) al României şi mai ales comparaţia cu perioada similară din 2010, constituie semnale care permit o revenire a încrederii inves-titorilor, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ Americane în Romania (Am-Cham Romania), Alexandra Gătej. Domnia sa a spus: "Datele statis-tice reflectă faptul că Româ-nia se încadrează în trendul european de revenire a economiei şi salutăm ieşirea tehnică din recesiune a ţării noastre. Cifra care arată acest lucru în modul comparabil corect este creşterea de 0,3% faţă de trimestrul corespunzător din 2010. Acest indicator statistic este relevant pentru investitori în măsura în care semnalul pe care ţara noastră îl dă este unul care permite reluarea încrederii şi, sperăm noi, a investiţiilor directe în sectoarele importante pentru economie: energie, infrastructură, agricultură".

AmCham îşi exprimă speranţa că "România a învăţat din exuberanţa perioadei pre-criză şi că va recurge la măsuri şi politici adaptate contextului României, dar orientate către atingerea angajamentelor asumate, consolidarea şi continuarea reformelor în spiritul transparenţei şi stabilităţii".

Deşi companiile membre AmCham au sesizat intensificarea activităţii economice şi crearea de noi locuri de muncă, "va mai dura o perioadă înainte ca îmbunătăţiri majore să fie resimţite la nivelul fiecărui cetăţean", a adăugat Alexandra Gătej, citată de Agerpres. Aceasta a subliniat că, în interpretarea rezultatelor statistice, va trebui să avem în vedere şi "atitudinea precaută a populaţiei privind consumul".

Potrivit aprecierii preşedintelui AmCham Romania, fundamentarea deciziilor pe analize de impact în realizarea cărora va fi consultat şi mediul de afaceri va contribui la o creştere economică sustenabilă şi durabilă. "Este momentul ca Româ-nia să recurgă la un nou model de creştere economică, bazat pe producţia industrială, exporturi şi inovare, pe valoare adăugată pentru a-şi asigura competitivitatea la nivel global", a arătat preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb