SIBIU Corecţiile au revenit

DECEBAL N. TODĂRIŢĂ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 martie 2011

Prima şedinţă din martie a adus oportunităţi atât cumpărătorilor cât şi vânzătorilor, în funcţie de produsul pe care aceştia au tranzacţionat. Aşadar direcţia preţurilor nu a fost una identică pe toate segmentele, remarcându-se revenirea corecţiilor pentru derivatele financiare SIF5 respectiv o tendinţă de creştere în cea mai mare parte a timpului pentru cotaţiile futures ale Dow Jones, întreruptă după deschiderea de pe Wall-Street. În acest context, lichiditatea a fost una bună, până la ora 17.30 fiind încheiate 5800 contracte cu o valoa-re de 18 milioane lei.

După creşterile puternice de luni şi volumul de tranzacţionare record înregistrat, derivatele pe acţiunile SIF5 au revenit pe minus.

Volumul de transfer se situa, la ora 17.30, la 4800 contracte, DESIF5 fiind în continuare cel mai lichid produs pe de pe piaţa Sibex. Pe scadenţa martie speculatorii au tranzacţionat pe un culoar de 55 puncte între minimul şi maximul zilei iar cotaţia înregistra, la ora menţionată, o scădere de 1,94%. Pe scadenţa iunie DESIF5 se ieftinea cu 1,47%. Tot pe minus se aflau şi cotaţiile pentru scadenţele îndepărtate septembrie şi decembrie 2011 care pierdeau câte 1,23 şi 1,83%.

Lichiditatea produsului DEDJIA_RON a fost şi ea una bună, la ora 17.30 observându-se circa 800 contracte. Cotaţiile s-au aflat pe plus în majoritatea timpului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb