SIBIU Volum record, pe fondul volatilităţii extreme

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 mai 2010

A doua sesiune a săptămânii a fost una cu volatilitate extremă şi lichiditate pe măsură. Speculatorii au fost atraşi de evoluţiile care i-au trimis când în teritoriu negativ, când în teritoriu pozitiv, "roşul" şi "verdele", alternând, împărţind şedinţa în două etape distincte. În acest context, strategiile de o zi au reprezentat oportunitatea de a gestiona favorabil atât intervalul de scădere agresivă cât şi cel de revenire puternică. La ora 17,15, numărul contractelor la termen încheiate la bursa sibiană era de 18.600 total care semnifică un nou volum record pe 2010. Valoarea acestora s-a ridicat la 35,5 milioane lei.

Liderul de lichiditate a fost tot DESIF5 cu 17,15 milioane de acţiuni transferate între vânzători şi cumpărători, cu 32 % mai mult în raport cu piaţa suport.

Derivatele pe Dow Jones au avut o evoluţie integral pozitivă, confirmată şi de deschiderea pe plus de pe Wall-Street. La ora 17:15, volumul DEDJIA_RON se situa la circa 1000 de contracte, majoritatea încheiate pe scadenţa iunie pentru care preţul urca cu 176 puncte.Interesul pentru acest produs a fost evidenţiat şi de atingerea, în debutul zilei, a unui număr record de circa 3.300 poziţii pe scadenţa iunie, pentru ca apoi multe să fie lichidate ca rezultat al strategiilor intraday.

Pe piaţa valutelor, euro s-a depreciat pentru iunie la 4,225 lei, numărul contractelor ajungând la aproape 200.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb