SIEGFRIED MUREŞAN: "Avem în Europa prea multă datorie publică, puţină competitivitate şi un slab sistem bancar"

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 octombrie 2016

"Avem în Europa prea multă datorie publică, puţină competitivitate şi un slab sistem bancar"

În Europa există, în momentul de faţă, prea multă datorie publică, prea puţină competitivitate şi un sistem bancar prea slab, susţine deputatul european Siegfried Mureşan, care a participat în perioada 6-9 octombrie, la Reuniunea anuală FMI - Banca Mondială.

Domnia sa a precizat: "În cele 4 zile de întâlniri, am înţeles ca liderii principalelor instituţii economice globale se tem de efectul pe care populismul şi politicienii populişti l-ar putea avea asupra economiei mondiale în următorii ani. Politicienii populişti au dus la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi şi-au pus ţara într-o situaţie dificilă, iar politicianul populist Donald Trump este la un pas de a ajunge preşedintele Statelor Unite ale Americii.

Potrivit sursei citate, în cadrul reuniunii s-a discutat mult despre consecinţele Referendumului pentru ieşirea Marii Britanii din UE asupra economiei britanice: "Faptul că negocierile pentru Brexit dintre Marea Britanie şi Uniune nu au început abrupt a prevenit un şoc. În acest moment, asistăm la investiţii mai puţine în Marea Britanie din cauza incertitudinii. La reuniune, reprezentanţii FMI şi ai Băncii Mondiale au recomandat Guvernului Marii Britanii să păstreze relaţiile puternice cu UE şi după Brexit. În discursul pe care l-am susţinut la Institutul European de la Washington despre viitorul Uniunii Economice şi Monetare, în marginea Reuniunii FMI - Banca Mondială, am spus că avem în Europa, în momentul de faţă, prea multă datorie publică, prea puţină competitivitate şi un sistem bancar prea slab. De aceea, este nevoie de reforme structurale pentru ca niciodată în viitor să nu mai avem o criză economică şi financiară care să lovească cetăţenii europeni aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani".

Reuniunile anuale ale conducerii Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale se desfăşoară începând cu anul 1946, de regulă, în luna septembrie sau octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb