Siegfried Mureşan: "Negocierile de aderare cu Republica Moldova trebuie susţinute prin creşterea asistenţei financiare din partea UE"

S.B.
Politică / 25 iunie

Siegfried Mureşan: "Negocierile de aderare cu Republica Moldova trebuie susţinute prin creşterea asistenţei financiare din partea UE"

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei PE pentru relaţiile cu Republica Moldova, afirmă marţi că negocierile de aderare cu Republica Moldova trebuie susţinute prin creşterea asistenţei financiare din partea Uniunii Europene, el arătând că necesarul financiar poate fi folosit pentru a continua cu reformele, a întări economia şi a creşte bunăstarea oamenilor, informează news.ro.

"Orice euro în plus alocat poate face diferenţa în Moldova", a ţinut să precizeze Mureşan.

"Începem astăzi, în mod oficial, primele runde de negocieri interguvernamentale privind aderarea Republicii Moldova şi Ucrainei la Uniunea Europeană. Faptul că aceste negocieri au loc la doar doi ani de la acordarea statului de ţări candidate arată importanţa pe care o au Moldova şi Ucraina pentru siguranţa întregii Uniuni Europene. Ca preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova, voi continua să susţin toate eforturile autorităţilor de la Chişinău în procesul de aderare. De asemenea, voi continua să fiu şi alături de oamenii din Ucraina care, prin lupta lor pentru pace, pentru libertate şi pentru un viitor european, apără întreaga Uniune Europeană", spune Siegfried Mureşan într-o postare pe Facebook.

El arată că, în acelaşi timp, "în cazul Republicii Moldova, consideră că instituţiile UE trebuie să susţină negocierile de aderare prin creşterea asistenţei financiare europene".

"Am fost de nenumărate ori la Chişinău în ultimii doi ani de când Moldova a primit o perspectivă europeană. Am văzut în aceşti doi ani cum liderii politici proeuropeni, având resurse limitate, au reuşit progrese extraordinare în ceea ce priveşte modernizarea ţării şi implementarea reformelor cerute de Uniunea Europeană. Aceste eforturi trebuie răsplătite de instituţiile UE. De aceea, pe lângă decizia istorică de a incepe negocierile de aderare, aştept din partea Comisiei Europene să propună creşterea sprijinului financiar şi tehnic pentru Republica Moldova în următoarea perioadă. Concret, consider că Moldova merită un instrument de sprijin asemănător cu cel pe care l-am adoptat pentru Ucraina, dar proporţional cu dimensiunile şi nevoile ţării", subliniază Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul PNL mai arată că necesarul financiar de care autorităţile din Moldova au nevoie pentru a continua cu reformele, a întări economia şi a creşte bunăstarea oamenilor este relativ redus comparativ cu bugetul UE. Dar orice euro în plus alocat poate face diferenţa în Moldova.

"Modernizarea Republicii Moldova şi creşterea bunăstării oamenilor este un proces care a început deja şi care se va accelera pe parcursul negocierilor de aderare. Astfel, oamenii din Moldova vor resimţi beneficiile integrării europene cu mult înainte de aderarea propriu-zisă. De aceea, ajutând mai mult Moldova acum, în procesul de aderare, ne asigurăm că economia ţării şi nivelul de trai al oamenilor vor fi mai aproape de nivelul mediu din UE la momentul aderării.", spune Mureşan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb