"Siemens" elimină 15.000 de locuri de muncă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 octombrie 2013

"Siemens" are 370.000 de angajaţi la nivel global.

"Siemens" are 370.000 de angajaţi la nivel global.

Conglomeratul german de inginerie "Siemens" AG concediază 15.000 de angajaţi, 4% din totalul personalului său, în condiţiile în care noul director executiv, Joe Kaeser, extinde planul de restructurare ca să redreseze profitabilitatea companiei.

În Germania, vor fi afectaţi 2.000 de angajaţi ai diviziei industriale, 1.400 de salariaţi de la divizia de energie şi alţi 1.400 de la cea de infrastructură. Alţi 200 de angajaţi din sectorul administrativ vor părăsi compania până la finele lunii septembrie 2014.

Aproximativ 50% din concedierile anunţate au fost deja implementate, restul fiind în curs de negociere cu sindicatele. Programul include şi pensionări anticipate.

Analiştii preconizează că "Siemens" va înregistra costuri de un miliard de euro pentru acoperirea celor 15.000 de concedieri.

Fostul director al "Siemens", Peter Loescher, a fost demis după ce compania a anunţat, în luna iulie, că nu va-şi atinge ţinta de profitabilitate pentru anul viitor, de 12% din vânzări, care presupune şi reducerea costurilor cu 6,3 miliarde euro. Kaeser a preluat postul de director executiv în luna august, după ce a fost şapte ani director financiar al "Siemens".

În prezent, "Siemens" are 60 de subdivizii şi departamente, care produc o gamă largă de produse, de la trenuri şi turbine pe gaz, la aparatură medicală şi roboţi industriali. Supravegherea atentă a operaţiunilor este o sarcină dificilă pentru directorul executiv, astfel că unii investitori consideră că societatea ar trebui să se concentreze pe mai puţine produse, ca să-şi crească profitabilitatea.

În luna august, agenţia de evaluare Fitch a retrogradat ratingul "Siemens", pe fondul declinului accelerat al marjelor de profit ale companiei şi progresul insuficient al programului de restructurare. Fitch a apreciat însă că numirea lui Kaeser în funcţia de director executiv reprezintă "o evoluţie pozitivă".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb