Siemens Healthineers vrea să extindă utilizarea tehnologiei de scanare cu photon counting

F.D.
Miscellanea / 8 decembrie 2023

Siemens Healthineers vrea să extindă utilizarea tehnologiei de scanare cu photon counting

Siemens Healthineers are ca scop scanarea a 1 miliard de pacienţi cu scanere de tomografie computerizată bazată pe photon counting, pe parcursul următorului deceniu, punând imagistica sa de ultimă generaţie la dispoziţia unui număr din ce în ce mai mare de comunităţi. Peste 500.000 de pacienţi au fost scanaţi până acum cu acest sistem, la nivelul unei mari baze instalate, în contexte care variază de la cabinete private până la spitale universitare mari, fiecare cu propria sa combinaţie unică de cazuri clinice. Naeotom Alpha3 a fost lansat în anul 2021 şi este în continuare singurul sistem disponibil comercial cu tehnologie de numărare a fotonilor, aprobat pentru utilizare clinică. Compania investeşte 80 de milioane de EURO (86 milioane USD) pentru a extinde producţia de echipamente CT cu numărare a fotonilor, în Forchheim, Germania, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

La RSNA 2023, Siemens Healthineers prezintă un al treilea val de inovaţii clinice, aducând mai mult de 10 funcţii noi2 ,care au ca scop dezvoltarea şi mai mare a performanţei, în special în sectorul cardiac. O nouă reconstrucţie imagistică a cordului permite specialiştilor în domeniul imagisticii cardiace să obţină rezultate consecvente în cazul diferitelor lăţimi ale detectoarelor. O altă actualizare îmbunătăţeşte şi mai mult performanţa scanărilor cordurilor cu calcificări extinse sau stenturi - cu informaţii spectrale şi reconstrucţie a rezultatelor spectrale, pentru a oferi şi mai multe informaţii funcţionale.

"Viitorul tomografiei computerizate este reprezentat de photon counting. Apar din ce în ce mai multe indicaţii clinice în cazul cărora tehnologia CT cu numărare a fotonilor se află într-o poziţie unică pentru a ajuta chiar şi în cele mai dificile contexte. Suntem pregătiţi să ne îndreptăm spre o piaţă mai extinsă şi să facem următorul pas spre ţelul nostru ambiţios de a avea un impact pozitiv asupra vieţilor a milioane de pacienţi. Astăzi, subliniem angajamentul nostru de neoprit în direcţia extinderii portofoliului nostru de echipamente CT cu numărare a fotonilor, pe parcursul viitorilor ani", a spus Philipp Fischer, Director Tomografie computerizată la Siemens Healthineers.

Tehnologia CT cu numărare a fotonilor a Siemens Healthineers s-a dovedit a fi o tehnologie indispensabilă în rutina clinică, care ajută pacienţii şi medicii din întreaga lume să obţină răspunsuri la întrebări care pot schimba vieţi. Prin "numărarea" fiecărei raze X individuale care trece printr-un pacient, pot fi obţinute imagini mai detaliate, atât cu informaţii anatomice, cât şi funcţionale. Numeroase cazuri din sfera şi din afara sferei asistenţei medicale cardiovasculare, neurovasculare şi pulmonare demonstrează potenţialul tehnologiei CT cu numărare a fotonilor a Siemens Healthineers de a furniza informaţii mai concludente medicilor. Aceasta le permite medicilor să furnizeze un diagnostic concludent şi să ia decizii terapeutice sigure.

Aad van der Lugt, profesor şi director al Departamentului de Radiologie şi Medicină Nucleară de la Erasmus MC, Rotterdam, Ţările de Jos, a spus: "Tehnologia CT cu numărare a fotonilor ne-a surprins şi ne-a depăşit aşteptările." El a adăugat că sistemul efectuează orice de la scanări rapide ale cordului la cazuri neurovasculare complicate cu boală ocluzivă la nivelul vaselor intracerebrale mici, care cauzează 40 la sută din toate atacurile cerebrale ischemice. "Sistemul Naeotom Alpha de la Erasmus şi-a dovedit calităţile în multe discipline clinice şi a determinat o adevărată discuţie cu privire la impactul pe care photon counting îl poate avea asupra îmbunătăţirii diagnosticării. Aşteptăm cu interes un viitor în care mai mulţi pacienţi pot beneficia de această tehnologie extraordinară - pur şi simplu, nu există cale de întoarcere4."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb