SIF Banat - Crişana va evalua de acum SIF Imobiliare printr-un raport de evaluare şi nu prin marcare la piaţă

M.G.
Piaţa de Capital / 8 septembrie 2020

SIF Banat - Crişana va evalua de acum SIF Imobiliare printr-un raport de evaluare şi nu prin marcare la piaţă

SIF Banat - Crişana (SIF1) va evalua de acum încolo SIF Imobiliare printr-un raport de evaluare şi nu prin marcare la piaţă, reiese dintr-un comunicat al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Deşi nu face referire directă la SIF Imobiliare, comunicatul arată că Consiliul de Administraţie a aprobat aplicarea acestei metode de evaluare începând cu calculul activului net la data de 31 august 2020.

Amintim că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a completat recent regulamentul ASF nr. 9/2014 prin regulamentul nr. 20/2020 prin care a dat posibilitatea schimbării modalităţii de evaluare a deţinerilor nelichide listate la bursă ale SIF-urilor.

Propunerea ASF a venit în urma dezvăluirilor BURSA privind manipularea activului net al SIF Banat - Crişana. Amintim că Valoarea Activului Net a SIF Banat - Crişana a fost umflată fictiv cu peste un miliard de lei de mai multe tranzacţii sporadice cu câte o acţiune SIF Imobiliare.

În comunicatul SIF Banat-Crişana, semnat Bogdan-Alexandru Drăgoi, se arată: "În conformitate cu prevederile Regulamentului ASF nr. 10/2015 (art.19) şi Regulamentului UE 231/2013 (art. 69-70), SIF Banat-Crişana informează investitorii că şi-a actualizat politicile şi metodele de evaluare utilizate pentru evaluarea activelor financiare din portofoliul societăţii pentru conformare cu dispoziţiile art. 114 alin. (4) şi (5) din Regulamentul ASF nr. 9/2014 modificat şi completat prin Regulamentul ASF nr. 20/2020. Astfel, acţiunile societăţilor admise la tranzacţionare în cadrul unei pieţe reglementate sau unui sistem multilateral de tranzacţionare cu o lichiditate considerată, conform standardului IFRS 13, ca fiind nerelevantă pentru aplicarea metodei de evaluare prin marcare la piaţă, vor fi evaluate în conformitate cu standardele de evaluare în vigoare, potrivit legii, în baza unui raport de evaluare.

Consiliul de administraţie al societăţii a aprobat aplicarea acestei metode de evaluare începând cu calculul activului net la data de 31.08.2020.

Metodele de evaluare utilizate pentru evaluarea activelor financiare din portofoliul societăţii sunt prezentate pe website-ul societăţii, la adresa www.sif1.ro, în secţiunea Investiţii › Activul net › Metode de evaluare a activelor".

La destinaţia respectivă de pe site-ul emitentului se arată că "în cazul societăţilor pe acţiuni admise la tranzacţionare în cadrul unei pieţe reglementate sau unui sistem multilateral de tranzacţionare cu o lichiditate considerată de SIF Banat-Crişana, în baza unei judecăţi de valoare prudenţiale referitoare la piaţa activă definită de Standardul internaţional de raportare financiară 13 - Evaluarea la valoarea justă (IFRS 13), ca fiind nerelevantă pentru aplicarea metodei de evaluare prin marcare la piaţă, acţiunile societăţilor respective vor fi evaluate în activul SIF Banat-Crişana în conformitate cu standardele de evaluare în vigoare, potrivit legii, în baza unui raport de evaluare", precum şi că "SIF Banat-Crişana menţine această metodă de evaluare pentru o perioadă de cel puţin un an calendaristic, pentru respectivele acţiuni considerate nelichide".

De asemenea, regulamentul modificat al ASF stipulează că administratorul va trebui să menţioneze în raportul anual o fundamentare a deciziei sale ce include şi o analiză a lichidităţii emitentului care nu a fost evaluat prin principiul marcării la piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb