SIF Moldova a semnat contractul final de vânzare a acţiunilor BCR

Luiza Ciarec
Piaţa de Capital / 1 decembrie 2011

SIF Moldova a semnat contractul final de vânzare a acţiunilor BCR

Erste Group Bank AG (Erste Group) a anunţat, ieri, încheierea unui acord ferm cu Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Moldova pentru achiziţionarea participaţiei de 6% la Banca Comercială Română (BCR), potrivit unui comunicat al instituţiei remis Bursei de Valori Bucureşti.

În schimbul pachetului de 6% din acţiunile BCR, SIF Moldova va încasa 123,6 milioane lei (28,4 milioane euro) în numerar şi va primi un pachet reprezentând aproximativ 1% din titlurile Erste. Totodată, societatea va primi acţiuni Erste Group Bank în schimbul a 515.104.687 acţiuni BCR, la o rată de schimb de 127,9583 acţiuni BCR pentru o acţiune Erste emisă. Acordul prevede că SIF Moldova renunţă la dreptul de a solicita listarea BCR, precum şi la dreptul de a încasa dividende speciale.

Termenii financiari ai tranzacţiei sunt neschimbaţi faţă de acordul

preliminar cu celelalte patru SIF-uri, anunţat la data de 14 septembrie 2011, cu excepţia preţului pentru acţiunile emise de BCR în anul 2011 ca urmare a încorporării profitului anului 2010, care a fost

majorat de la 0,1 lei pe acţiune la 0,5 lei pe acţiune.

"Salutăm decizia SIF Moldova în special în condiţiile în care nu am încheiat acorduri preliminare. Ne dorim să avem acţionari din toate ţările unde Erste Group are operaţiuni, de aceea suntem îndeosebi încântaţi că am reuşit să atragem în structura acţionariatului investitori instituţionali din România, care înţeleg strategia noastră pe termen lung pentru BCR şi piaţa românească", a declarat Manfred Wimmer, Chief Financial Officer, Erste Group.

După implementarea acordului, SIF Moldova va deţine până la 1% din Erste Group. SIF Moldova poate vinde maximum 25% din acţiunile Erste Group Bank imediat după achiziţionare, precum şi după 6, 12 şi 18 luni de la momentul achiziţiei.

Erste Group Bank a anunţat pe 14 septembrie încheierea unui acord de principiu cu patru societăţi de investiţii financiare, acţionari minoritari ai BCR: SIF Banat Crişana, SIF Transilvania, SIF Muntenia şi SIF Oltenia, prin care grupul austriac va achiziţiona un pachet de 24,12% din acţiunile BCR. SIF Moldova nu a luat parte la acest acord şi a negociat separat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. La sf.lunii sept.am mers la Posta Vaslui pt.a intreba daca seau venit dividendele si raspunsul de la ghiseu a fost nu.Am mers la SIF Moldova personal si au zis sa asteptam prin Posta pana la sf.anului si ca banii sunt la Posta.Am intrebat Posta de ce nu ne-au avizat?mi-au raspuns ca nu e datoria lor este datoria SIF-ului si sa anunte actionarii prin mijloace mass-media.,,De la Ana la Caiafa,,asa merge treaba.Macar sa spuna ca nu au bani nu?Sumele care le-am primit in toti acesti ani sunt atat de mici incat nu pot sa spun decat ca sunt niste mafioti care traiesc in lux.Cine poate oase roade cine nu nici carene moale.

    Posta Vaslui mi-a spus ca platile dividentelor s-a facut in luna octombrie.

    1. Laly, Laly......moldoveni rataciti. Nici atat nu ati inteles ? BCR nu a platit dividende in 2010 !. 

      bcr a platit pt sif5 si posta a platit pt sif 2!

      cel putin pt mine!

      eu am scos banii la finele lunii septembrii 2011! 

      bcr a platit pt sif5 si posta a platit pt sif 2!

      cel putin pt mine!

      eu am scos banii la finele lunii septembrii 2011! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb