SIF Transilvania l-a suspendat pe Frăţilă din board

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 martie 2020

SIF Transilvania l-a suspendat pe Frăţilă din board

Societatea a solicitat demararea procedurii urmăririi penale pentru Constantin Frăţilă, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii

SIF Transilvania (SIF3) i-a suspendat lui Constantin Frăţilă contractul de mandat care-i consfinţea fostului arbitru de fotbal funcţia de membru în Consiliul de Supravegere al societăţii, se arată într-o notificare a SIF-ului din Braşov remisă operatorului pieţei noastre de capital, la finele săptămânii trecute.

SIF-ul menţionează că, fostul arbitru de fotbal se află în incompatibilitate legală şi statutară cu poziţia de membru în board-ul societăţii, având în vedere calitatea sa de urmărit penal in personam în Dosarele nr. 582/D/P/2015 al DIICOT Constanţa şi 745/D/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

În cazul primului dosar, urmărirea penală a fost demarată pentru infracţiunile de manipulare a pieţei de capital şi trecerea acţiunilor lui Constantin Frăţilă pe numele altor persoane, în scopul formării unei majorităţi în adunarea generală, în detrimentul altor acţionari.

În septembrie 2019, Constantin Frăţilă a obţinut o Ordonanţă de clasare pentru infracţiunea de manipulare a pieţei de capital, în timp ce, în ceea ce priveşte trecerea acţiunilor sale pe numele altor persoane, instanţa a declinat cauza în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Pentru cel de-al doilea dosar, faptele pentru care a început urmărirea penală pentru Constantin Frăţilă au legătură cu activitatea sa în cadrul Comcm Constanţa, societate filială a SIF Transilvania.

Pe lângă cele arătate, SIF3 îl acuză pe fostul arbitru de fotbal că a declarat în fals, în faţa unui notar public, că îndeplineşte condiţiile legale de a fi membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania, contrar unor prevederi ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi a Actului Constitutiv al SIF-ului, potrivit cărora, o persoană urmărită penal, nu poate face parte din conducerea societăţii.

În aceste condiţii, SIF-ul din Braşov a înaintat organelor competente un denunţ penal, solicitând demararea procedurii urmăririi penale pentru săvârşirea, de către Constantin Frăţilă, a infracţiunii de fals în declaraţii.

De asemenea, societatea a depus la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov o cerere de radiere a menţiunilor referitoare la calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere a lui Constantin Frăţilă.

Împotriva cererii de radiere a fost formulată intervenţie, iar ca efect al formulării căii de atac, dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Braşov, se mai arată în raportul SIF Transilvania.

Fostul arbitru constănţean de fotbal, care deţine circa 5% din SIF Transilvania, fusese avizat în funcţia de membru al Consiliul de Supraveghere al societăţii de investiţii financiare în vara anului anului 2017, dar în septembrie 2018 supraveghetorul pieţei i-a retras autorizarea ca urmare a faptului că acţionarul SIF3 era urmărit penal.

La finele lunii ianuarie, Constantin Frăţilă obţinuse, în instanţă, anularea deciziei prin care ASF i-a retras autorizaţia de membru în Consiliul SIF-ului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb