SIF1 şi SIF4 cer revocarea lui Tudor Ciurezu de la cârma SIF5

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 11 iunie 2019

Tudor Ciurezu

Tudor Ciurezu

SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), ce deţin împreună 5% din SIF Oltenia (SIF5), solicită convocarea Adunării Generale a Acţionarilor societăţii de investiţii cu sediul în Craiova, cu mai multe puncte pe ordinea de zi, printre care revocarea lui Tudor Ciurezu din funcţiile de administrator şi director general al SIF5, se arată într-un raport remis de societate Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pe lângă demiterea lui Tudor Ciurezu, cele două societăţi de investiţii financiare mai cer revocarea lui Radu Anina, Carmen Popa şi Nicolae Stoian din Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia cu încetarea imediată a mandatului de administrator al acestora de la data aprobării hotărârii acţionarilor.

De asemenea, în cazul în care cei patru vor fi revocaţi, acţionarii SIF5 vor trebui să aleagă alţi administratori ai societăţii, pentru un mandat cu o durată egală cu o perioadă care începe cu data alegerii acestora şi care se termină la 21 aprilie 2021.

În comunicat se subliniază că, în urma revocării ca administrator, Tudor Ciurezu nu mai poate ocupa funcţia de director general, care urmează să fie deţinută de persoana desemnată de Consiliul de Administraţie, potrivit art. 9 din actul constitutiv al societăţii.

"Punctul propus pe ordinea de zi referitor la încetarea mandatului de director general al SIF Oltenia deţinut de administratorul Tudor Ciurezu şi ridicarea drepturilor acestuia este justificat de asigurarea funcţionării corespunzătoare a societăţii după revocarea administratoru!ui, care este director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie", se arată în raportul SIF1 şi SIF4.

Totodată, acţionarii SIF Oltenia trebuie să mai aprobe angajarea unor avocaţi

pentru apărarea şi reprezentarea SIF5 în faţa instanţelor de judecată sau a oricăror instituţii şi autorităţi, în orice procese sau proceduri litigioase prezente sau viitoare în legatură cu hotărârile adoptate de adunarea generală a acţionarilor societăţii, pentru perioada mai-decembrie 2019, cu un onorariu de maximum 9.000 de lei pentru fiecare proces sau procedură litigioasă.

Solicitarea SIF1 şi SIF4 vine după ce, la finalul lunii mai, un grup de acţionari ai SIF Banat - Crişana, condus de Tudor Ciurezu, au cerut completarea ordinei de zi a adunării generale a acţionarilor SIF1, din data de 20 iunie 2019, cu o serie de puncte printre care se află prezentarea unui raport care să explice motivele pentru care SIF Banat - Crişana nu s-a constituit parte civilă în procesul lui Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis, dar şi revocarea actualei conduceri a societăţii, reprezentată de Bogdan Drăgoi şi Radu Răzvan Străuţ.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. ...

    Salvarea lui Ciurezu sta in cvorum. Amicul lui Ciurezu, Fercala, îl va învață cum se “umfla” cvorumul de ședinta prin diverse metode - cunoscătorii de la Sif3 știu - astfel încât majoritatea necesară revocării sa fie imposibil de obținut. Fercala in minoritate, atâta timp cât organizează el ședințele, reușește sa se mențină la Sif3 prin inflatarea nelegala a cvorumului si prin “participarea la vot “ a răposaților si a inactivilor ... nu contează cum si cine Votează, contează doar cine numără voturile (:-

    Sif 5 rezolvat! Urmeaza sif 2 si sif3...

    1. SIF2????...esti fie foarte naiv sau pe langa subiect....SIF2 este deja de 6 ani in hora jefuitorilor

    Da ce

    Ciurezu nu vrea sa-l revoce pe [...] ? 

    El a început..... CONTEAZĂ 

    1. HA HA HA cat de reconfortant este sa fi ignorant

    Programul circului

    20 iunie 

    Ciurezu vrea să-l debarce pe [...] 

    urmează data anunțată...să nu fie prea târziu 

    Drăcoi vrea să-l debarce pe Ciurezu 

    1. Omuletule actionar, ai votat la sifon 1 sa-l debarci pe Dracoi?...daca NU fa-o, iar daca nu o faci fi in continuare maimutoiul din manej

    Cirezu si-a cautat-o! Nu poti fi atat de prost sa mergi sa castigi in deplasare , cand acasa ai pierdur fara drept de apel. Il stiu de la Electroputere Cv. de cand era secretar de partid pe centrala, adica turnator de la securitate.tiu si cand a fost la Baltan sa ceara sa se ajute intre ei ca el a fost cu tatal lui Baltean. Eu cred ca este o persoana fara coloana vertebrala. De stioan, intentionat l-am scris cu litere mici , este o sluga ce nare un cuvant de spus. Popa Carmen, cand isi da ochii peste cap parca a vazut ce i-ar trebui, iar Radu Anina, o jurista obscura , aservita llui Ciurezu. Ciurezu, un tip infatuat, un tip ce se cred cel mai destept pe banii altora, un tip fara caracter. Nu am nimic cu el, dar stiu ca ar trebui sa se pensioneze. De ce nu o face?. Cred ca intradevar functia iti ia mintile, asa cum i le-a luat lui. De ce tine cu dintii de functie?. Nu stiu!. Sa-l ajute dumnezeu ca actionarii n-o s-o mai faca.

    1. ti-aduci aminte cand ai fost propus ca director economic ca mi-ai zis ca n-o sa se afle ce ai facut in Electroputere!

      Stii cand ai complotat si l-ai alungat pe Parvu de la FPP si i-ai interzis sa mai vina in firma? Esti un rahat!

      Tu esti actionarul acela nemultumit ca ai luat tot timpul dividende la SIF5, dar foarte multumit ca niste baiesti inalti, tineri si profesionisti te fura de 6 ani permanent, constant si fara masura la SIF1 si SIF4? Actionari de astia anormali ii apara ASF?

    Staicu te-a ajutat sa iti mentii functia, te-a votat si cand n-a mai fost ce ai facut?. Ai incercar sa-i faci mai multa puscarie. Cum l-ai ajutat pe Staicu asa sa te ajute Dumnezeu!.

    Nu este bine sa dai in cel cazut la pamant! Bine , se zice ca romul cand s-a vazut imparat intai pe tatal sau la omarat. Ciurezu, un tip ranchiunos, cu multe frustari pornind chiar de la statura lui de piticot,ambitios dar si in sens negativ ca poarta ranchiuna, frustat, fara caracter . Toti cei patru propusi trebuie sa plece intrucat fiind acolitii lui sunt pe acelasi calapod. la ultimele alegeri fiind in sala am vazut cum a negociat-o pe Radu Anina , numai sa-si pastreze privilegiile.!

    1. Adica daca ii intrebi pe profesionistii inalti de la SIF1 cum au investit banii actionarilor in vederea unei preluari ostile operata ilegal si ii intrebi de ce vand active valoroase sub pretul de piata la niste straini esti ranchuinos, piticot, frustrat si trebuie sa pleci?

      Adica cum daca nu-mi plac ochii tai si figura ta, te dau afara, chiar daca de ani de zile ai cea mai mare perdormanta intre SIF-uri?

    Si daca se mai naște de o mie de ori si isi mai pune 100 de funcții pe frunte Dl Drăgoi va rămâne același nimeni si nimic , doar locotenentul lui najib. In rest, Sif urile trebuie lichidate. Ne exista cale care sa curețe tot decât lichidarea făcută de un arbitru profesionist si tot ce s a furat imputat pana la ultimul cent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb