Sika România deschide o fabrică de mortare uscate în judeţul Cluj

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 29 martie 2013

Compania Sika România, care îşi are sediul general la Braşov, va deschide o fabrică de mortare uscate la Căpuşu Mare în judeţul Cluj.

Firma va produce la Căpuşu Mare întreaga gamă de mortare uscate din oferta companiei, pe care aceasta o importa până acum de la alte subsidiare ale companiei din regiune. Fabrica de la Căpuşu Mare va fi cea de-a doua unitate de producţie a companiei elveţiene din România, prima fiind deschisă la Braşov în 2008.

Fabrica de la Cluj va deveni operaţională din septembrie 2013, potrivit directorului general al Sika România, Ileana Nicolae. "Vom produce aici aceeaşi gamă pe care, până în acest moment, o importam de la alte subsidiare din regiune, atât mortare speciale (mortare de subturnare, mortare de reparaţie, mortare de impermeabilizare, mortare de presărare), cât şi mortare folosite ca adezivi. În primă fază vom avea 10 angajaţi", a declarat Ileana Nicolae.

Noua fabrică va avea o capacitate de producţie de aproximativ 50.000 de tone anual. Mortarele uscate produse se vor adresa pieţei locale, dar vor ajunge şi la export, în ţări precum Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina şi Ungaria.

În total, piaţa de mortare uscate are, în opinia directorului general al Sika România, o valoare de aproximativ 200 de milioane de euro.

La începutul acestui an, Sika România a achiziţionat o hală de 2.000 de metri pătraţi, amplasată pe un teren cu o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, dar şi echipamente constând în două linii de producţie complet automatizate. Toate aces­tea au făcut parte dintr-o unitate de producţie a companiei ce nu mai era operaţională în momentul achiziţiei. "Am luat decizia unei inves­tiţii brownfield deoarece am găsit această fabrică ce corespunde cerinţelor noastre. În plus, o investiţie greenfield ar fi fost operaţională după aproximativ 2 ani", a mai spus Ileana Nicolae.

Sika România, subsidiară a concernului elveţian Sika AG, a fost înfiinţată în 2002, iar începând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov - prima unitate de producţie Sika din România. Compania este lider de piaţă în domeniul aditivilor pentru betoane, al pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperişuri, al consolidărilor cu fibre de carbon, dar şi al mortarelor speciale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb