Simon Peters, eToro: "Bitcoin a avut parte de o săptămână agitată"

Bănci-Asigurări / 9 ianuarie

Simon Peters, eToro: "Bitcoin a avut parte de o săptămână agitată"

Săptămâna trecută, Bitcoin a avut parte de o săptămână agitată, cu mişcări ample ale preţului, mai întâi urcând şi depăşind nivelul de 45.000 de dolari pentru prima dată în ultimii doi ani, înainte de a se inversa cu 8% în ziua următoare, pe fondul discuţiilor de pe platforma X (fosta Twitter) în cadrul cărora un important analist şi-a exprimat părerea că mult-aşteptatul fond ETF Bitcoin de tip spot nu va fi aprobat. Se pare că acest lucru i-a speriat pe unii investitori, ceea ce a dus la scăderea preţului criptoactivului.

Preţul Bitcoin şi-a revenit şi se tranzacţionează în prezent în jurul valorii de 47.000 de dolari.

În mod similar, alte criptomonede cu capitalizare mare au urmat exemplul. Ether a crescut cu 7% la începutul săptămânii, înainte de a scădea cu 10%. În prezent, se tranzacţionează în jurul valorii de 2.300 de dolari pe platforma eToro.

Săptămâna în curs

Vom avea parte de o săptămână importantă, având în vedere că va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente din istoria pieţei cripto, şi anume, potenţiala aprobare a unui fond ETF de tip spot pentru Bitcoin.

Miercuri, 10 ianuarie, este termenul limită stabilit pentru aprobarea de către SEC (Comisia SUA pentru Valori Mobiliare şi Pieţe) a cererii de înfiinţare a ETF-ului ARK/21 Shares, iar dacă această cerere este aprobată, este posibil ca şi celelalte cereri să primească undă verde.

Consensul în rândul comunităţii cripto este că, dacă aceste cereri de ETF pentru Bitcoin spot sunt aprobate, s-ar putea deschide porţile, deoarece investitorii instituţionali care au fost, într-o oarecare măsură, excluşi din spaţiul cripto pot acum să intre pe piaţă prin intermediul unui instrument reglementat.

În ceea ce priveşte datele economice, joi vom avea, de asemenea, cele mai recente date privind inflaţia din SUA. Am văzut în trecut cum direcţia pieţelor cripto a fost legată de relaxarea sau înăsprirea condiţiilor financiare. Dacă vom vedea o inflaţie mai mică anunţată decât cea prognozată (în special IPC de bază - care elimină componentele volatile ale alimentelor şi energiei), acest lucru ar putea fi pozitiv pentru preţurile criptoactivelor, deoarece participanţii de pe piaţă ar putea specula în continuare că Rezerva Federală va lua "piciorul de pe frână" mai devreme şi ar putea face mai multe reduceri ale ratei dobânzii în acest an decât s-a indicat la ultima şedinţă a FOMC (Comitetul federal pentru piaţa liberă) din decembrie.

Ştiri care atrag atenţia

1,2 milioane de dolari în Bitcoin trimişi în portofelul Bitcoin Genesis de către un utilizator anonim

Un utilizator necunoscut a trimis 26,9 BTC (aproximativ 1,2 milioane dolari) în portofelul Bitcoin genesis - prima adresă de portofel creată vreodată în reţeaua Bitcoin.

Adresa portofelului genesis a fost, desigur, creată de Satoshi Nakamoto, pseudonimul creatorului Bitcoin, aşa că este puţin probabil ca fondurile transferate recent în acest portofel genesis să fie recuperate sau mutate din nou.

De la dispariţia lui Satoshi, în decembrie 2010, nu a existat nicio mişcare de fonduri de la nicio adresă de portofel asociată cu Satoshi Nakamoto. Se crede că Satoshi Nakamoto deţine aproximativ 1,1 milioane de bitcoin (aproape 50 de miliarde de dolari la preţurile actuale), aşa că, deşi cei 26,9 BTC mutaţi recent în portofelul Genesis sunt importanţi pentru unii, pentru Satoshi înseamnă doar o picătură în ocean.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb