Simon Peters, eToro: "Bitcoin trece de pragul de 50.000 de dolari"

Bănci-Asigurări / 20 februarie

Simon Peters, eToro: "Bitcoin trece de pragul de 50.000 de dolari"

Deşi preţul bitcoin a înregistrat o scădere în urma unor date IPC mai mari decât aşteptările în SUA, acesta a rămas bine cotat datorită intrărilor de capital nete continue, datorate ETF-urilor Bitcoin de tip spot, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, în prezent, bitcoin se tranzacţionează la 51.280 dolari, cel mai ridicat nivel din decembrie 2021. De asemenea, capitalizarea de piaţă a Bitcoin a revenit la peste un trilion (1.000 de miliarde) de dolari.

"Alte criptoactive cu capitalizare de piaţă majoră, cum ar fi ethereum şi solana, s-au mişcat, de asemenea, semnificativ în această săptămână, câştigând 15% şi, respectiv, 5%. Ether (ETH) se tranzacţionează în prezent la 2.887 de dolari, iar solana (SOL) la 107 dolari.

În ceea ce priveşte datele macroeconomice, în această săptămână, accentul va fi pus pe cifrele provizorii ale indicelui PMI (Purchasing Managers Index) din SUA, care vor fi publicate joi.

Cifrele PMI sunt în general considerate a fi indicatori principali, oferind o perspectivă asupra direcţiei în care s-ar putea îndrepta pieţele şi economiile", spune analistul eToro.

De asemenea, cifrele PMI ar putea influenţa opinia pieţei cu privire la momentul în care Rezerva Federală va efectua prima reducere a ratei dobânzii.

"Am văzut de-a lungul timpului că schimbarea probabilităţilor privind momentul în care ar putea avea loc reducerile de dobândă şi cât de mult afectează preţurile activelor, acţiunilor şi criptoactivelor.

Immutable-X (IMX) a fost unul dintre cele mai performante criptoactive săptămâna trecută, cu o creştere de 22%.

Misiunea ImmutableX este de a facilita următoarea generaţie de jocuri Web3, îmbunătăţind atât experienţa utilizatorilor, cât şi a dezvoltatorilor, prin oferirea unui gameplay fără intreruperi, viteze de tranzacţionare fulgerătoare şi NFT (token non-fungibil) fără gaz şi complet neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Nu este clar ce anume a cauzat creşterea preţului de săptămâna trecută, dar aceasta continuă performanţa puternică pe care tokenul IMX a înregistrat-o de la anunţul de parteneriat cu gigantul jocurilor Ubisoft pe 9 noiembrie 2023", menţionează acesta.

De la anunţ, IMX a crescut cu 285%. În prezent, IMX se tranzacţionează la 3,32 dolari pe platforma eToro.

Tandem-ul Bitcoin - yen japonez stabileşte un nou maxim al tuturor timpurilor

Având în vedere că se pune atât de mult accent pe bitcoin în raport cu dolarul american, acest lucru eclipsează adesea preţul bitcoin în raport cu alte monede.

Joi, bitcoin a stabilit un maxim record de 7.900.000 de yeni pe bursa bitFlyer, făcând din Japonia prima dintre ţările G7 care a înregistrat un nou maxim istoric al preţului bitcoin în acest an.

Politica monetară extrem de relaxată a BoJ (Banca Japoniei) şi inflaţia peste ţinta stabilită au slăbit sentimentul în jurul yenului japonez.

Perechile bitcoin-dolar canadian, bitcoin-lira sterlină britanică şi bitcoin-euro sunt la aproximativ 20-22% distanţă de maximele lor record. Bitcoin-dolar american este la aproximativ 30% distanţă de maximul istoric de 69.000 de dolari la momentul redactării acestui articol.

Alte ţări din afara G7 continuă să înregistreze maxime istorice ale bitcoin în raport cu monedele lor. Pentru 21 de ţări (reprezentând peste 17% din populaţia totală a lumii), Argentina, Turcia, Nigeria, pentru a numi doar câteva, bitcoin a stabilit un nou maxim istoric în acest an faţă de moneda naţională, arată sursa citată.

Franklin Templeton depune o cerere la SEC pentru un ETF de tip spot pentru ethereum

Franklin Templeton a devenit cel mai recent manager de active care a depus la SEC o cerere pentru un ETF de tip spot pentru ethereum, după Blackrock şi Fidelity.

În cerere figurează Bank of New York Mellon ca administrator de fonduri şi custode de numerar, iar Coinbase Custody ca custode de ether.

Până în prezent, există opt furnizori de ETF care au depus cereri la SEC pentru a lansa un ETFde tip spot pentru ethereum.

Comunitatea cripto va fi cu adevărat atentă la data de 23 mai, când SEC trebuie să ia decizia finală de a aproba sau de a respinge o cerere concurentă de ETF de tip spot pentru ethereum din partea VanEck.

Analistul eToro mai precizează că aşa cum am văzut în cazul cererilor de ETF de tip spot pentru bitcoin, dacă ETF-ul VanEck ethereum aprobat în luna mai, este probabil ca toate cererile actuale de ETF de tip spot pentru ethereum să fie aprobate în acelaşi timp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb