Simon Peters, eToro: "Oprirea creşterii dobânzilor impulsionează piaţa cripto"

Bănci-Asigurări / 6 noiembrie 2023

Simon Peters, eToro: "Oprirea creşterii dobânzilor impulsionează piaţa cripto"

Creşterea Bitcoin a continuat şi în ultimele şapte zile, criptoactivul tranzacţionându-se în prezent în jurul valorii de 34.500 de dolari, în urcare cu puţin peste 1% pe parcursul săptămânii.

Preţul Bitcoin se află la cel mai ridicat nivel din mai 2022, când se afla în scădere de la maximul său istoric. Traiectoria ascendentă din ultimele săptămâni a fost impulsionată de un entuziasm suplimentar înaintea unor ştiri legate de ETF-uri.

Cu toate acestea, preţul bitcoin a atins un maxim joi, ajungând la peste 35.200 de dolari, deoarece Rezerva Federală a SUA şi Banca Angliei au anunţat amândouă menţinerea neschimbată a ratei dobânzii, ceea ce a încurajat pieţele aflate în căutarea unor semnale privind sfârşitul ciclului de creştere al dobânzilor. La acest lucru au contribuit şi datele slabe privind locurile de muncă din SUA, anunţate vineri.

Ether a înregistrat creşteri mai mari în ultima săptămână în comparaţie cu bitcoin, preţul său urcând cu aproape 5%. Criptoactivul a început săptămâna în jurul valorii de 1.770 de dolari şi a evoluat fără variaţii până la sfârşitul săptămânii, câştigurile ducându-l la aproximativ 1.860 de dolari pe platforma eToro.

În rest, săptămâna trecută, printre performerii notabili în domeniul cripto au fost Decentraland (MANA), care a crescut cu peste 10% în şapte zile, înaintea Festivalului de muzică Decentraland din 16 noiembrie.

Săptămâna aceasta

Săptămâna aceasta nu mai vine cu veşti aşteptate de piaţă precum cele din săptămânile precedente, având câteva zile mai liniştite înaintea Zilei Veteranilor din SUA.

În timp ce o mare parte din dinamica recentă a fost determinată de entuziasmul de dinaintea aprobărilor aşteptate pentru ETF-uri şi de anticiparea halving-ului, ştirile macro pozitive de săptămâna trecută ar putea alimenta câştiguri suplimentare pe măsură ce apar mai multe semnale.

În condiţiile în care pieţele se întreabă acum cu adevărat dacă am atins nivelul maxim al ratelor dobânzilor, s-ar putea aprinde lumina verde pentru intrarea inspre zona activelor de risc. Cu toate acestea, având în vedere că băncile centrale indică faptul că ratele dobânzilor s-ar putea stabiliza pentru a reflecta nivelurile persistente ale inflaţiei, efervescenţa ar putea fi atenuată.

Marea Britanie plănuieşte să adopte reglementări privind industria cripto

Guvernul britanic şi-a anunţat oficial intenţia de a reglementa industria cripto anul viitor, anunţând într-un document de consultare că va căuta să introducă o legislaţie oficială pentru activităţile legate de cripto până în 2024. În urma acestei măsuri, criptoactivele şi activităţile legate de acestea vor intra sub incidenţa aceloraşi reglementări care guvernează băncile şi alte instituţii financiare.

ProShares lansează un ETF "bear" pentru ether

Primul ETF care permite investitorilor să adopte o poziţie de tip "bear" faţă de ether, al doilea cel mai mare criptoactiv, va fi lansat în curând de ProShares. Acesta reprezinta o inversare a indicelui Standard & Poor's CME Ether Futures Index, orice pierderi înregistrate de indice ducând la câştiguri pentru ETF, şi invers. ETF-ul va funcţiona pe contracte futures, nu pe preţul activului, din cauza aprobărilor de reglementare actuale care se concentrează pe ETF-urile cu preţ la vedere.

Acţiunile de minerit Bitcoin înregistrează o revenire a preţului, pe măsură ce piaţa creşte

Acţiunile companiilor de minerit asociate cu bitcoin, cum ar fi Riot Platforms şi CleanSpark, au înregistrat creşteri de preţ în ultima săptămână, în condiţiile în care bitcoin a atins un maxim al ultimelor 17 luni. Acest lucru a coincis cu faptul că S&P 500 şi Nasdaq au observat, de asemenea, tendinţe ascendente, în urma deciziei Fed de a menţine ratele dobânzilor neschimbate şi a comentariilor favorabile menţinerii neschimbate a ratelor dobânzilor, emanate de Jerome Powell.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb