Simon Peters, eToro: "Prieţele cripto cresc ca urmare a semnalului Fed de reducere a ratelor dobânzilor"

F.D.
Piaţa de Capital / 27 august

Simon Peters, eToro: "Prieţele cripto cresc ca urmare a semnalului Fed de reducere a ratelor dobânzilor"

Criptoactivele au primit un nou avânt săptămâna trecută, terminând în creştere cu 9%, în urma semnalării de către preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, că o primă reducere a ratelor dobânzilor în SUA este la orizont, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, Powell, care a luat cuvântul la Simpozionul anual Jackson Hole din Wyoming, a declarat că "a venit momentul pentru o ajustare a politicii".

După cum am văzut în trecut, condiţiile financiare mai flexibile au fost, în general, de bun augur pentru activele de risc, inclusiv pentru criptoactive.

Potrivit instrumentului FedWatch al CME, pieţele estimează în prezent o reducere a ratelor dobânzilor la următoarea reuniune a FOMC din 18 septembrie.

"Întrebarea care se pune acum este dacă această reducere a ratelor dobânzilor va fi de 0.25% sau de 0.50%, respectiv o reducere mai agresivă.

Cele mai recente date privind cheltuielile de consum personal din SUA urmează să fie publicate vineri.

PCE este indicatorul preferat al Rezervei Federale pentru măsurarea inflaţiei.

O cifră mult mai mică decât cea prognozată ar putea indica o reducere mai agresivă la următoarea reuniune a FOMC din septembrie", scrie analistul eToro.

Tether va lansa un stablecoin raportat la dirham-ul Emiratelor Arabe Unite

Tether, compania din spatele stablecoin USDT, a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să lanseze un nou stablecoin care va fi corelat cu dirham-ul, moneda Emiratelor Arabe Unite.

Stablecoin sunt active cripto a căror valoare este legată de un alt activ, de obicei monede fiat precum dolarul american, euro sau mărfuri precum aurul.

Dirhamul EAU se va alătura listei Tether de produse stablecoin care includ USDT, EURT, CNHT, MXNT, XAUT şi aUSDT.

Industria cripto a înregistrat o creştere semnificativă în EAU în ultimii ani, iar adăugarea unui stablecoin ataşat la moneda naţională Dirham ar putea încuraja adoptarea şi afluxurile în spaţiul cripto din EAU, arată sursa citată.

Fiecare token stablecoin Tether Dirham va fi susţinut integral de rezervele lichide din EAU.

Industria cripto a înregistrat o creştere semnificativă în EAU în ultimii ani, iar adăugarea unui stablecoin ataşat la moneda naţională dirham ar putea încuraja adoptarea şi intrarile în spaţiul cripto din EAU.

Piaţa globală de stablecoin este evaluată în prezent la 150 de miliarde de dolari, numai USDT având o capitalizare de piaţă de peste 115 miliarde de dolari. Conform previziunilor din industrie, piaţa stablecoin va ajunge la 2,8 trilioane de dolari până în 2028.

ETF-ul BlackRock ethereum de tip spot depăşeşte 1 miliard de dolari în investiţii nete

ETF-ul ethereum de tip spot al BlackRock, iShares Ethereum Trust (ETHA), a devenit primul dintre ETF-urile ethereum de tip spot recent aprobate în SUA care a înregistrat investiâii nete de 1 miliard de dolari, la 22 de zile de la lansare.

Acest lucru marchează o etapă importantă pentru ETF-ul ethereum de tip spot, însă timpul necesar pentru a înregistra intrări nete de 1 miliard de dolari este mult în urma performanţei ETF-ului iShares Bitcoin Trust (IBIT) al BlackRock, care a depăşit pragul de 1 miliard de dolari la doar patru zile de la lansare.

"Investiţiile nete ale ETHA sunt mai mari decât următoarele trei cele mai mari intrări combinate ale ETF-urilor ethereum de tip spot. Fondul spot ethereum ETF FETH al Fidelity a înregistrat intrări nete de numai 375,4 milioane de dolari de la lansare, fondul ETHW de la Bitwise a înregistrat 310,8 milioane de dolari, iar Mini Ethereum Trust ETH at Grayscale a înregistrat 231,9 milioane de dolari.

ETF-ul ethereum de tip spot ETHE al Grayscale, care s-a convertit dintr-un trust de investiţii şi are cel mai mare comision de administrare de 2,5%, a înregistrat retrageri nete de puţin peste 2,5 miliarde de dolari", precizează Simon Peters.

Sony îşi va lansa propriul blockchain

Sony, corporaţia multinaţională japoneză renumită pentru consolele sale Playstation, precum şi pentru alte produse electronice, a anunţat săptămâna trecută că îşi lansează propriul blockchain.

Împreună cu Startale, joint-venture-ul Sony Block Solution Labs va lansa un blockchain public Ethereum layer-2 numit Soneium.

Simon Peters mai precizează: "Scopul este de a crea un ecosistem care va aduce tehnologiile Web3 către utilizatorii obisnuiti, cu potenţial în divertisment, jocuri şi aplicaţii financiare.

Soneium valorifică OP Stack şi Superchain dezvoltate de Optimism Foundation pentru a crea un blockchain scalabil, compatibil cu Ethereum Virtual Machine şi uşor de dezvoltat.

Un testnet este planificat să fie lansat miercuri, astfel încât dezvoltatorii şi creatorii să poată începe să experimenteze mediul de dezvoltare al Soneium şi să îşi construiască propriile aplicaţii, se arată în continuare în anunţ".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Prieţele ;-)

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb