Simon Peters, eToro: "Visa testează noi metode de plată a taxei de gaz Ethereum"

Bănci-Asigurări / 16 august 2023

Simon Peters, eToro: "Visa testează noi metode de plată a taxei de gaz Ethereum"

Marea firmă globală de procesare a tranzacţiilor Visa analizează modalităţi de a facilita clienţilor plata taxelor de tranzacţionare sau de "gaz" Ethereum. Firma are în vedere automatizarea procesului de plată a unor astfel de taxe în monede tradiţionale, utilizând un card de credit sau de debit existent.

Acest lucru ar putea părea un lucru minor, dar în prezent este o barieră semnificativă pentru mulţi oameni în calea adoptării atunci când vine vorba de utilizarea criptoactivelor precum Ether ca formă de plată. În prezent, problema apare atunci când reţeaua blockchain se întâlneşte cu infrastructura financiară tradiţională (TradFi).

Depăşirea complexităţii tranzacţiilor la punctul de întâlnire dintre cele două sisteme ar putea fi un pas important pe calea unei adoptări mai largi. Utilizatorii ar putea în curând să deţină criptoactive în portofele de custodie proprie şi apoi să folosească aceste portofele pentru a face plăţi practic oriunde, cu taxe de gaz şi schimburi în monede tradiţionale efectuate instantaneu la punctul de vânzare - ceea ce nu este neapărat simplu în acest moment.

Un candidat pro bitcoin preia conducerea în alegerile din Argentina

Un candidat prezidenţial pro bitcoin, Javier Milei, a preluat conducerea în alegerile prezidenţiale din Argentina. Rezultatul ar putea fi un factor major de schimbare politică în această ţară care suferă de o inflaţie de peste 100%.

Milei a promis că va pune naţiunea pe calea dolarizării, datorită prăbuşirii monedei fiduciare a ţării, peso-ul argentinian. De asemenea, el are opinii pro bitcoin şi a numit banca centrală argentiniană "o escrocherie". O victorie a lui Milei ar putea face ca o naţiune importantă din America de Sud să facă un pas important către o adoptare mai largă a criptoactivului.

El Salvador a fost văzut de mulţi entuziaşti ai bitcoin ca fiind primul domino dintre multe altele în America în ceea ce priveşte adoptarea bitcoin. Dar El Salvador este o ţară mică, mai ales în comparaţie cu Argentina. Adoptarea de către o naţiune atât de importantă ar putea avea un efect transformator, mai ales în condiţiile în care o populaţie de milioane de oameni caută un refugiu departe de un standard tradiţional care se prăbuşeşte.

Exploatarea minieră Bitcoin ar putea conduce la tranziţia către energia verde

Un studiu ştiinţific a sugerat că mineritul de bitcoin, departe de a provoca mai multe emisii, ar putea deveni un motor important al tranziţiei energetice verzi.

Mineritul de Bitcoin presupune un consum ridicat de energie pentru a extrage noi jetoane şi pentru a procesa tranzacţii pe blockchain-ul criptoactivului. Însă studiul sugerează că acest proces ar putea conduce la adoptarea energiei eoliene şi solare.

În perioadele în care cererea este mai mică şi preţurile energiei sunt ieftine - ceea ce ar putea face ca sursele de energie regenerabilă să devină neviabile - se presupune că excesul de energie produsă de energia eoliană şi solară ar putea fi absorbit de operaţiunile de minerit Bitcoin, generând o recompensă financiară pentru aceste firme şi menţinând echipamentele în funcţiune.

Acest lucru ar putea subvenţiona, în esenţă, operaţiunile de energie regenerabilă în cazul în care lipsesc stimulentele financiare din partea statelor, ceea ce reprezintă în prezent o barieră majoră pentru mulţi dintre ei, deoarece costurile de exploatare a energiei regenerabile sunt greu de acoperit, în ciuda necesităţii clare de a produce energie curată pentru a preveni schimbările climatice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb