Sindicaliştii clujeni, nemulţumiţi de restrîngerea activităţii Companiei "Bechtel"

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 7 iunie 2005

Preşedintele Cartel "Alfa" Cluj, Grigore Pop, a solicitat Prefecturii Cluj întrunirea de urgenţă a Comisiei de Dialog Social în care să se pună în discuţie situaţia creată de restrîngerea activităţii Companiei "Bechtel" la tronsonul din judeţul Cluj al autostrăzii "Transilvania", transmite Rompres. "Noi i-am mai cerut domnului prefect Mihail Hărdău să pună la punct, de urgenţă, şi o întîlnire cu primul ministru Călin Popescu Tăriceanu, pentru a ni se comunica clar poziţia guvernului vizavi de construcţia de autostrăzi în România, şi în particular referitor la continuarea lucrărilor la autostrada Braşov-Borş", a declarat, citat de Rompres, Grigore Pop.

Liderul Cartel "Alfa" a mai spus că, astăzi, 7 iunie, va avea loc şi o pichetare a sediului prefecturii în semn de protest faţă de politica executivului în ceea ce priveşte proiectul autostrada "Transilvania".

Cartel "Alfa" a dat publicităţii şi o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu şi premierului, pe această temă. "Datorită poziţiei dumneavoas-tră, lucrările la autostrada Braşov-Borş au încetat. Poziţiile dumneavoastră sunt exprimate foarte clar, încercînd prin toate mijloacele să anulaţi contractul cu Compania "Bechtel" privind construcţia autostrăzii Braşov-Borş. (...) Datorită ardelenilor aţi ajuns preşedinte, iar azi dumneavoastră nu ţineţi cont de dorinţelor lor, de aspiraţiile lor", se spune în scrisoarea deschisă.

Tot luni, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Emil Boc, preşedintele interimar al PD, şi-a reafirmat susţinerea pentru continuarea lucrărilor la autostrada "Transilvania". "Ro-mânia are nevoie de cît mai multe autostrăzi. Cele două proiecte (Autostrada Transilvania şi Coridorul IV - n.n.) trebuie realizate oricum", a spus liderul democrat, care a adăugat că, personal, a făcut intervenţii pe lîngă ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, pentru deblocarea a 10 milioane de euro care să fie achitaţi către "Bechtel". "Este o sumă mică, însă am vrut să transmitem un semnal de încredere către Bechtel", a explicat primarul. Emil Boc a subliniat că la rectificarea de buget se vor aloca pentru proiectul autostrăzii "Transilvania" 215 milioane de euro, această sumă completînd creditele de 214 milioane de euro care vor fi contractate de pe piaţa bancară internaţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb