Sindicaliştii de la Tractorul cer deblocarea subvenţionării achiziţiilor de tractoare

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 martie 2005

Sindicaliştii de la SC Tractorul Braşov avertizează că, în cazul în care nu se reia finanţarea Programului pentru susţinerea producătorilor agricoli în vederea achiziţionării de tractoare şi maşini agricole, uzina va intra în colaps. "Împreună cu noul director general, Titus Şerban, am avut săptămîna trecută o dis-cuţie cu ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, Gheorghe Flutur, care a în-cercat să ne explice că cea mai bună soluţie pentru uzină ar fi creditul agricol. Noi i-am explicat că fermierii sunt obişnuiţi cu subvenţionarea, nu prea agreea-ză creditele. Noi ne adre-săm celor mai săraci români, ţăranii, care oricum nu pot lua credite pentru că nu au ce ipoteca", a declarat liderul de sindicat de la Uzina de tractoare, Gheorghe Apostu, citat de Rompres. El a mai precizat că împreună cu directorul general au fost şi la AVAS şi au discutat cu vicepreşedintele Laszlo Gyerko, care a promis că va lua legătura cu ministrul Flutur pentru rezolvarea situaţiei şi deblocarea programului de subvenţionare.

Conducerea uzinei şi sindicatele fac apel şi la parlamentarii braşoveni să susţină privatizarea cît mai urgentă a uzinei de tractoare. Deputaţii şi senatorii din coaliţia guvernamentală vor să trimită în aceste zile o scrisoare deschisă Guvernului, prin care cer urgentarea rezol-vării situaţiei uzinei, dar şi o întîlnire cu ministrul Gheorghe Flutur.Uzina mai are în prezent 3.000 de salariaţi şi peste 4.000 de miliarde de lei datorii la bugetele statului. Din calculele liderului de sindicat, de activitatea societăţii bra-şovene depind, pe orizontală şi verticală 250 de firme, care însumează 10.000 de salariaţi.

Anul trecut, pentru Programul de subvenţionare a produc-ţiei de tractoare şi maşini agricole au fost alocate 1.300 de miliarde de lei, din care mai mult de jumătate au revenit Uzinei de tractoare de la Braşov.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb