Sindicaliştii din apărare "bat la porţile" Palatului Victoria

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 8 noiembrie 2007

Sindicaliştii din apărare "bat la porţile" Palatului Victoria

Peste 10.000 de salariaţi pregătesc ample acţiuni de protest dacă Guvernul nu va rezolva problemele din Sectorul Producţiei pentru Apărare (SPA)

Întreprinderile din Sectorul Producţiei pentru Apărare (SPA) sunt lăsate de Guvern la voia întâmplării, au conturile blocate şi au ajuns într-o situaţie disperată, deoarece Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) nu a elaborat nicio strategie de restructurare sau privatizare şi ne propune lichidarea, ne-a declarat Mircea Voinea, preşedintele sindicatului "SITECO" Plopeni.

"Valorificarea pentru noi este sinonimă cu lichidarea, nu cu restructurarea sau privatizarea. Prin modul în care AVAS abordează problema societăţilor comerciale din apărare, se urmăreşte doar controlul patrimoniului, implicit a terenurilor acestor companii, care se cifrează la peste 1.000 de hectare", ne-a explicat Mircea Voinea.

Situaţia financiară a CN Romarm SA este una precară deoarece conturile companiei sunt blocate pentru datorii istorice, iar AVAS a oprit vânzarea de active până la obţinerea titlurilor de proprietate, susţine liderul de sindicat. "Situaţia CN Romarm SA este una haotică. Compania naţională este formată din 17 societăţi comerciale, toate cu statut de persoană juridică, cu consilii de administraţie şi cu adunări generale ale acţionarilor (AGA) la toate nivelurile, dar datoriile acestor companii ajung tot la Romarm", ne-a explicat Mircea Voinea.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor vizează tocmai obţinerea unui program de restructurare - privatizare de la AVAS pentru a evita, începând cu 1 ianuarie 2008 falimentul.

"Vom aveam o întrevedere mâine (n.r. astăzi) la ora 14.00, cu consilierii primului ministru în cadrul căreia vom cere explicaţii. Vrem să ştim ce va face AVAS şi Guvernul cu aceste societăţi şi le vom cere o strategie clară şi un sprijin financiar deoarece riscăm falimentul. Sperăm totodată scutirea de la plata a datoriilor, ceea ce nu ar fi un favor din partea Guvernului, tot din vina lor s-a ajuns aici", ne-a explicat liderul de sindicat.

Pentru prima dată în ultimii 17 ani, acest sector nu va fi finanţat de la buget, susţine Gheorghe Sora, preşedintele FNS Solidaritatea Metal.

"Solicităm finanţarea acestui sector, restructurarea societăţilor şi plăţi compensatorii pentru salariaţi, prevăzute de OUG 95/2002. Dacă nu vom obţine ceea ce ne-am propus, vom organizare ample proteste în perioada următoare şi vom ajunge chiar la grevă", a atras atenţia Sora.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Industria noastra de aparare le-a stat si le sta la rusi in git.Europenii n-o vad bine ptr. ca vor sa-si vinda armele lor iar americanii nu s-au gindit la cooperare in domeniu din acelasi motiv.Nu in ultimul rind, agentii KGB/GRU din politica romaneasca (322) au incercat sistematic sa saboteze,prin tot felul de aminari,neabordari frontale a problemei,mita si firme capusa.Ce se mai poate face?

    Speram ca rusii se vor retrage din CFE! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb