Sindicatele de la "Hyundai Motor" intră în grevă

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 august 2005

Membrii de sindicat de la "Hyundai Motor Co.", cel mai mare constructor auto sud-coreean, au aprobat ieri declanşarea unei greve de protest pentru a cere o majorare salarială şi o implicare mai mare în deciziile manageriale. "Intenţionăm să declanşăm o întrerupere parţială a lucrului mîine (n.r. - joi), însă amploarea acţiunilor de protest va fi decisă într-o reuniune a reprezentanţilor sindicali ce va avea loc în cursul acestei zile", a declarat purtătorul de cuvînt al sindicatelor muncitorilor de la Hyundai Motor, Jang Kyu-ho, precizînd că speră să se ajungă la o soluţie de compomis care să fie rezonabilă pentru ambele părţi. Separat, sindicatele de la "Kia Motors", companie afiliată grupului "Hyundai", au anunţat şi ele că intenţionează să supună la vot dacă vor declanşa sau nu o mişcare de protest în cursul zilei de mîine.

Din cei aproximativ 42.500 membri de sindicat de la "Hyundai", aproximativ 30.000 au votat în favoarea declanşării unei greve de protest, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Internet a confederaţiei sindicatelor de la "Hyundai Motor", companie care are în total aproximativ 54.000 de angajaţi. În luna iunie, sindicatele de la "Hyundai Motor" au cerut o majorare de 8,48 procente a salariului de bază, reducerea programului de lucru şi plăţi stimulatorii echivalente cu 30% din profitul net al "Hyundai".

Pînă în 2010 "Hyundai Motor", împreună cu compania afiliată "Kia Motors Corp.", vrea să devină al şaselea producător mondial de autovehicule. În prezent, grupul are o capacitate de producţie mondială de 2,65 milioane autovehicule pe an, dintre care peste 70% sînt asamblate la uzinele din Coreea de Sud.

Anul trecut, la sfîrşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie, sindicatele de la "Hyundai" au declanşat o grevă de protest de cinci zile care a provocat constructorului auto sud-coreean pierderi de aproximativ 250 milioane dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb