Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate organizează mâine un protest în faţa Guvernului

A.D.
Miscellanea / 24 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN îsi anunţă susţinerea mitingului de protest iniţiat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), care va fi organizat, mâine, între orele 13.00 şi 16.00, în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului României.

La protest se vor alătura şi alte organizaţii din structura confederaţiei, care reprezintă feroviari, silvicultori, mineri, cadre militare în rezervă sau în retragere, personal contractual din MAPN, poliţişti, siderurgişti, energeticieni, precum şi din organizaţii ale societăţii civile care reprezintă pensionari actuali şi viitori pensionari, prilej cu care îşi vor exprima nemulţumirile faţă de legislaţia incoerentă în domeniul pensiilor şi al salarizării şi faţă de inechităţile generate de nerespectarea şi neaplicarea legilor care trebuiau să le asigure condiţii de viaţă, de muncă, de salarizare şi de pensionare decente.

Mitingul de protest reprezintă, în fapt, o continuare a acţiunilor iniţiate de diverse organizaţii sindicale la solicitarea reprezentanţilor categoriilor profesionale care sunt afectate de prevederile Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung şi de efectele retroactive ale Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii asupra unor drepturi formate şi consacrate anterior.

Prin această acţiune de protest se amplifică campania de conştientizare a decidenţilor politici, intensificându-se ritmul mesajelor puternice care au fost deja transmise la mitingul desfăşurat în data de 26 septembrie 2024 la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi în toate protestele şi pichetările organizate săptămânal la nivel naţional.

Organizaţiile care vor fi prezente la protest, vineri, în Piaţa Victoriei, sunt implicate în această acţiune datorită nemulţumirilor acumulate pe fondul nepromovării proiectului de act normativ privind completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat astfel cum a fost propus iniţiatorilor de către delegaţii sindicatelor şi structurilor asociative ale rezerviştilor, adoptării şi implementării Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, proces care a venit cu un impact negativ şi asupra altor legi, respectiv "Statutul Personalului Silvic" şi "Statutul Personalului Feroviar", măsurilor fiscal-bugetare din Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, care afectează numărul locurilor de muncă şi conduc la diminuarea veniturilor salariaţilor şi încălcarea drepturilor negociate prin contractele

colective de muncă.

Confederaţia MERIDIAN face apel către forţele politice majoritare din Parlamentul României, în vederea unui acord pentru rezolvarea problemelor din sistemul pensiilor militare de stat şi a corectării problemelor semnalate din legea pensiilor pentru

diversele categorii de persoane care au lucrat şi lucrează în condiţii speciale şi deosebite.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ...

    1. Probabil ca va referiti la inechitatile dintre cei care au muncit 45 de ani si cei care nu au contribuit dar s au pensionat dupa 20 de ani. Da, e adevarat, o mare inechitate

      Habarnistule, militarii au contribuit la fel că toți ceilalți care au contribuit la fondul de pensii din anul 2001, conform legii intrate de atunci în vigoare, au contribuit la fondul lor de pensii, in trecut existau mai multe fonduri de pensii, in prezent existând numai două, informați va înainte de a spune aberații..

    Altii trantori tupeisti care viseaza pensii speciale…

    La ambasada SUA trebuie facut protestul. De acolo sunt blocate legile care ar trebui sa faca dreptate pensionarilor militari.

    1. Asa iti zice tie de la Moscova?

    Este o rusine de ziua armatei ca , militarii rezervisti sa faca protest. Este o rusine pentru ei prima data si apoi pentru stramosi. Puteau alege o alta zi. Este de neconceput asa ceva.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb