Sipex Company se lansează pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

F.D.
Piaţa de Capital / 3 iunie 2022

Sipex Company se lansează pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Sipex Company, companie care activează în domeniul distribuţiei materialelor şi finisajelor pentru construcţii, a debutat astăzi pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă.

Acţiunile Sipex Company se tranzacţionează sub simbolul bursier SPX. Listarea companiei a fost precedată de plasamentul privat prin care compania a atras de la investitori 10,6 milioane de lei. Capitalizarea anticipată a companiei este de 170,6 milioane lei.

"Suntem încântaţi să le urăm bun venit la bursă membrilor echipei Sipex Company, a zecea companie care se listează pe piaţa AeRO de la începutul acestui an. Ne bucurăm că Sipex a reuşit să atragă finanţarea necesară de pe piaţa de capital pentru a-şi continua planurile de dezvoltare şi totodată ne bucurăm că investitorii la Bursa de Valori Bucureşti au de astăzi posibilitatea de a-şi diversifica şi mai mult portofoliul de investiţii. Listarea acţiunilor Sipex consolidează prezenţa sectorului de construcţii la bursă." a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"Astăzi,3 iunie 2022, este o zi importantă pentru echipa SIPEX deoarece odată cu listarea acţiunilor SIPEX pe piaţa AeRO, după 25 de ani de la înfiinţare, mai facem un pas în direcţia dezvoltării companiei noastre. Suntem în acest moment a doua companie de distribuţie a materialelor de construcţii din România şi vrem să ne consolidăm această poziţie. Acţionăm în 3 canale de vânzare şi anume: retail tradiţional, business to business şi on-line, iar experienţa căpătată în cei 25 de ani de existenţă ne dă dreptul să spunem răspicat că ştim ce trebuie să facem pentru a răsplăti încrederea acţionarilor noi, care au achiziţionat sau care vor achiziţiona acţiuni SIPEX.

Vreau să le mulţumesc partenerilor noştri, furnizori, revânzători, companii de construcţii, echipe de mici meseriaşi care de-a lungul timpului au crezut în mine şi în echipa SIPEX şi cu care am dezvoltat parteneriate durabile. De asemenea, vreau să mulţumesc echipei SIPEX alături de care am parcurs toate etapele de până acum precum şi echipei BRK Financial Group pentru suportul acordat în realizarea acestui proiect!", a declarat Irinel Gheorghe, Director General Sipex Company.

Sipex a derulat în data de 24 februarie 2022 un plasament privat de acţiuni, în cadrul căruia au participat 53 de investitori, dintre care 37 de persoane fizice şi 16 persoane juridice. Compania a emis un număr de 16.595.656 acţiuni ordinare în cadrul operaţiunii de majorare de capital, cu o valoare nominală de 0,10 lei/acţiune, la un preţ de subscriere de 0,64 de lei/acţiune. În urma plasamentului privat, Sipex a atras de la investitori suma de 10,6 milioane lei. Plasamentul privat şi listarea acţiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

"Ne bucurăm să vedem că există companii care reuşesc să atragă interesul investitorilor în operaţiunile de finanţare, chiar şi într-un context de piaţă dificil, întărind încă odată faptul că piaţa de capital poate fi o alternativă pentru atragerea de capital în orice moment. Astăzi încheiem proiectul listării Sipex, o companie matură, cu o poziţionare semnificativă pe piaţa materialelor de construcţii care are un istoric solid fie că vorbim de dezvoltarea businessului în sine, fie despre rezultatele operaţionale" a declarat declarat Răzvan Raţ, Director General Adjunct BRK Financial Group.

Sipex a fost fondată în anul 1997 şi are în prezent o echipă formată din aproape 300 de angajaţi. Compania beneficiază de reprezentare şi distribuţie la nivel naţional prin reţeaua de 12 centre logistice din diferite regiuni ale ţării, funcţionând ca puncte de lucru şi de desfacere.

Printre planurile de dezvoltare ale companiei pentru anul curs sunt deschiderea de noi puncte de lucru, lansarea noului magazin online sipex.ro, implementarea noii identităţi vizuale la nivelul întregii companii, completarea pachetului de produse cu furnizori noi, producători interni dar si externi. În viitor, compania îşi propune să facă trecerea pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La 170 capitalizare si 16 profit anul trecut (poate 20 anul asta) e mult pe vremurile astea nesigure tare. Dar e de luat cand da de un bottom pe la 0.5 si ceva

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb