SIRIA: Armata rusă anunţă că a bombardat din nou regiunea Palmira

Ioana Dogaru
Internaţional / 6 noiembrie 2015

Actualizare 8:56 Emisarul ONU va prezenta Consiliului de Securitate discuţiile privind Siria

Emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, urmează să facă săptămâna viitoare în faţa Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite o trecere în revistă a discuţiilor purtate la Damasc, Moscova şi Washington în legătură cu criza siriană, au informat joi surse diplomatice, potrivit AFP.

Staffan de Mistura s-a întâlnit cu actori cheie care pot exercita influenţă asupra crizei siriene, înainte de o nouă reuniune prevăzută la Viena între Statele Unite, Iran, Arabia Saudită şi Rusia.

El se va adresa marţi celor 15 membri ai Consiliului de Securitate, informează sursa citată.

Emisarul a afirmat miercuri la Moscova că ONU este pregătită să fie gazdă "imediat ce este posibil" a discuţiilor de la Geneva dintre guvernul sirian şi opoziţie pentru a pune capăt celor patru ani şi jumătate de război în ţară.

---------

Aviaţia rusă a anunţat joi că a lansat lovituri în apropierea oraşului sirian Palmira, unul din bastioanele jihadiştilor organizaţiei Statul Islamic (SI), pentru a doua oară în această săptămână, precizând că ţintele vizate erau la distanţă de siturile istorice, transmite AFP.

Avioanele ruseşti au "distrus o importantă bază fortificată a organizaţiei Statul Islamic", incluzând un tun antiaerian şi un tanc, a anunţat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Aviaţia "nu loveşte decât obiective care fac parte din infrastructura teroristă şi care se află la mare distanţă de monumente istorice", a menţionat documentul, precizând că loviturile au lovit o ţintă situată la circa 30 de kilometri de cetatea istorică.

În două zile, piloţii ruşi au lovit 263 de ţinte, a adăugat ministerul, notând că au vizat printre altele stocuri de muniţie în apropiere de Maaret al-Numan, în provincia Idleb, aparţinând Frontului Al-Nosra, ramura siriană a organizaţiei Al-Qaida. La această bază ajunsese cu câteva zile înainte un transport de rachete antitanc, potrivit sursei citate.

Loviturile au mai vizat împrejurimile aeroportului Neirab din Alep, oraşului Rakka din nordul ţării, zona montană din provincia Damasc, precum şi o tabără de antrenament din apropiere de Al-Musahan, în provincia Deir Ezzor (est), informează AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb