Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) informează că, marţi, 6 martie, ora 09:30, va avea loc la Bucureşti, hotel Marriott, sala Grand Ballroom, evenimentul privind diseminarea rezultatelor proiectului, cât şi promovarea programelor de formare în sistem blended learning ca metoda alternativă de formare în sistemul administraţiei public în cadrul proiectului "Implementarea în sistem e-learning de programe de formare în domeniul administraţiei publice pentru sprijinirea dezvoltării societăţii informaţionale", se arată într-un comunicat remis redacţiei. Proiectul este cofinanţat de către Comisia Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională - Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", axa prioritară 3 "Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public", domeniul major de intervenţie 2 "Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice".
Proiectul a avut ca obiectiv creşterea accesibilităţii şi flexibilităţii ofertei de perfecţionare a ANFP către funcţionarii publici prin intermediul tehnologiei informaţiei şi comunicării, obiectiv care va ajuta la creşterea competitivităţii economice prin dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice.
Valoare totală a proiectului este de 13.284.301,16 lei, din care asistenţa financiară nerabursabilă este de 10.883.759,00 lei .
Activităţile proiectului s-au derulat pe o perioadă de 24 luni şi au vizat în principal dezvoltarea sistemului de gestiune şi livrare a învăţării în format blended learning şi instruire gratuită a unui număr de 742 de angajaţi din administraţia publică centrală şi locală în 20 de domenii dezvoltate pe tematici de real interes pentru sectorul public (managementul resurselor umane, managementul schimbării, managementul funcţiei publice, management de proiect, achiziţii publice etc.) şi abordate într-un mod interactiv şi aplicativ. Sistemul de învăţare de tip blended-learning este un sistem mixt, ce îmbină atât sistemul de învăţare clasic cu cel de tip e-learning. Astfel, participanţii au parcurs lecţiile în format online, iar apoi au aprofundat ceea ce au învăţat, în cadrul unor sesiuni faţă în faţă, desfăşurate în manieră clasică. Programele de formare au fost livrate beneficiarilor în perioada iulie-noiembrie 2011.
Rezultatele proiectului au arătat ca este nevoie de astfel de proiecte şi au demonstrat relaţia de colaborare pe care Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici o are cu instituţiile publice de la nivelul administraţiei publice centrale şi locale.
Astfel, prin implementarea proiectului "Reconfirmăm preocuparea noastră pentru obţinerea unor rezultate durabile în domeniul formării continue a funcţionarilor publici, în special, încercând să răspundem nevoilor de formare ale întregului personal din administraţia publică românească prin utilizarea tehnologiei informaţiei în oferirea de cursuri de formare", a precizat Andras Szakal, preşedintele ANFP.