IVelo by Green Revolution, serviciul de bikesharing inovator, a lansat luna aceasta 9 staţii noi de bikesharing în Timişoara. Proiectul sponsorizat de BCR, Linde Gaz România şi dm drogerie markt şi susţinut de Primăria Timişoara, îşi propune să contribuie la reducerea emisiilor de carbon şi a traficului auto. Serviciul este gratuit pentru locuitorii oraşului, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Potrivit comunicatului, IVelo Timişoara are peste 140 de biciclete, distribuite la cele 9 staţii din zonele cheie ale oraşului, respectiv: Bulevardul Constatin Diaconovici Loga, Strada Traian Grozăvescu, Strada Cluj, Piaţa Mărăşti, Bdul Mihai Viteazul, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Nicolae Bălcescu, Nokia Business Center şi Iulius Mall.
În acest moment Ivelo este prezent în 6 oraşe din România: Bucureşti, Timişoara, Braşov, Constanţa, Aiud şi Corabia, cu o flotă de peste 850 de biciclete şi peste 1.2 milioane de utilizatori unici.
"Mersul pe bicicletă contribuie la atingerea a 11 din cele 17 obiective globale stabilite de Organizaţia Naţiunilor Unite în cadrul Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, ceea ce ne motivează şi mai mult să promovăm această alternativă de transport. În acelaşi timp, ne asumăm şi o misiune educativă, deoarece fiecare kilometru parcurs pe bicicletă înseamnă o reducere a poluării şi, implicit, un aer mai curat pentru locuitorii oraşelor aglomerate. Timişoara se bucură de un relief favorabil pentru mersul pe bicicletă, fiind un oraş bogat în spaţii verzi şi cu o comunitate deja familiarizată şi deschisă către acest mod de transport.,, a declarat Raluca Fişer, preşedinte Green Revolution.
Ciclismul nu numai că îmbunătăţeşte calitatea vieţii în oraşe, sănătatea publică, calitatea aerului şi reduce emisiile de dioxid de carbon şi de noxe, dar contribuie şi la creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă, se menţionează în comunicat.
"Timişoara va deveni mai atractivă pentru locuitori şi turişti, iar mediul de business local poate beneficia de oportunităţi noi generate de această iniţiativă." a declarat Ionuţ Stanimir, Director de Marketing şi Comunicare BCR.
Mai mult ciclism scade, de asemenea, poluarea fonică, despre care studiile arată că este la fel de dăunătoare ca poluarea aerului, deoarece nivelurile de zgomot produse de traficul rutier depăşesc adesea nivelurile acceptabile şi au un impact negativ asupra sănătăţii umane.
"Într-o lume în care tot mai mulţi oameni sunt afectaţi de sedentarism şi probleme de sănătate asociate acestuia, bicicletele oferă o modalitate simplă şi plăcută de a menţine o bună sănătate fizică şi mentală.'' a declarat Cristian Crişan, director executiv dm drogerie markt.
Nu în ultimul rând, mersul pe bicicletă are un impact pozitiv şi din punct de vedere social: fiind mai accesibil ca preţ decât condusul unei maşini, mersul pe bicicletă permite oamenilor să aibă acces la mai multe opţiuni legate de locuri de muncă şi activităţi, iar celor mai în vârstă le permite să rămână activi din punct de vedere social pentru mai mult timp, se precizează în comunicat.
Obiectivul nostru este de a acţiona ca un partener pentru comunitatea locală şi a dezvolta soluţii durabile de transport alternativ cu impact asupra îmbunătăţirii calităţii vieţii şi protejarii mediului înconjurător'', a declarat Camelia Georgiev, director de comunicare Linde Gaz România.
Închirierea bicicletelor de către utilizatori se face rapid, direct de pe telefonul mobil, în câţiva paşi simpli:
Descarcă aplicaţia I'Velo pe telefonul mobil;
Selectează staţia dorită şi verifică câte biciclete sau locuri de parcare sunt disponibile;
Scanează codul QR de pe bicicleta selectată şi îşi introduc datele;
Pornesc cursa prin oraş timp de două ore. Extinderea duratei călătoriei se face printr-o nouă scanare a codului QR.
Tot din aplicaţie, utilizatorii pot cere ajutor sau semnala eventuale probleme.
www.ivelotm.ro