SITUAŢIE BIZARĂ LA AUTORITATEA AERONAUTICĂ ROMÂNĂ: Două Consilii de Administraţie - unul numit de ministru, altul de instanţă

J.P.
Miscellanea / 14 mai 2021

Două Consilii de Administraţie - unul numit de ministru, altul de instanţă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat ordinul prin care fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, a demis anul trecut întregul Consiliu de Administraţie al Autorităţii Aeronauticii Civile Române. Decizia ÎCCJ este definitivă şi anulează decizia Curţii de Apel Bucureşti ce respinsese iniţial, anul trecut, acţiunea în contencios administrativ formulată de foştii membrii ai Consiliului de Administraţie. Este vorba despre Aurel Sorin Encuţescu, Armand Petrescu fostul preşedinte al CA, Alexandru Radu Şerban, Ion Grosu şi Dorina Danielescu.

Anul trecut, Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a decis demiterea Consiliului de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile (AACR), în frunte cu preşedintele Armand Petrescu, după o verificare făcută de Corpul de Control la începutul anului precedent, dar care a aşteptat până a ajuns la ministru.

Obţinut de Libertatea, Ordinul de ministru prin care s-a făcut demiterea a fost emis chiar în timp ce membrii Consiliului de Administraţie s-au reunit într-o şedinţă pe Skype, pentru care fiecare dintre cei 7 membri au primit o indemnizaţie de 12.656 de lei.

Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a efectuat la începutul anului trecut o verificare la instituţie, iar în luna aprilie 2020 a emis un raport. În baza acestuia, abia la final de mai (2020) ministrul Lucian Bode a decis să demită întreaga conducere a instituţiei.

Autoritatea Aeronautică a fost în centrul unui amplu scandal la finalul anului 2019, după ce Libertatea a dezvăluit că examenele scrise susţinute de viitorii piloţi particulari din România au fost fraudate, pentru că s-a copiat prin grupuri de WhatsApp.

AACR s-a ocupat şi de achiziţionarea unui avion de ghidaj, aeronavă necesară pentru siguranţa zborurilor din ţară.

Avionul a fost cumpărat cu 9 milioane de euro, dar firma din Germania care trebuia să îl livreze a întârziat în repetate rânduri să-şi respecte obligaţiile din contract şi se află acum într-un litigiu cu Autoritatea.

Cât timp acest contract nu s-a derulat, AACR a trebuit să închirieze serviciile acestea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb