SLAVĂ FONDULUI PROPRIETATEA Profit peste aşteptări pentru BVB

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 11 noiembrie 2011

Valentin Ionescu: "Cea mai mare realizare o reprezintă încheierea a trei trimestre consecutive de profit operaţional"

Profitul net al Bursei de Valori Bucureşti a urcat cu 156,2% la 15,81 milioane lei, în primele nouă luni ale anului, potrivit raportului financiar publicat de operatorul bursier.

Rezultatele au fost susţinute de avansul rulajelor pe majoritatea segmentelor de piaţă, odată cu listarea Fondului Proprietatea şi creşterea interesului pentru produsele structurate şi contractele futures, se arată în comunicatul Bursei.

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat o creştere de 222,2% a profitului operaţional, la 6,77 milioane lei, în primele nouă luni ale anului, în condiţiile în care în trimestrul al treilea rezultatul din activitatea operaţională a fost profit de 2,51 milioane lei, faţă de pierdere în aceeaşi perioa-dă a anului trecut.

Cele trei trimestre consecutive de profit operaţional, din acest an, reprezintă cea mai mare realizare, potrivit lui Valentin Ionescu, directorul general al BVB.

Domnia sa ne-a declarat că singura sa nemulţumire este că nu s-a reuşit extinderea mecanismului de tranzacţionare utilizând conturi globale fără prevalidare pentru întreaga piaţă: "Îmi menţin convingerea că extinderea conturilor globale fără prevalidare va simplifica accesul investitorilor la piaţă. Acest mecanism va permite convergenţa BVB cu mecanismele utilizate pe pieţele dezvoltate, pentru a creşte atractivitatea pieţei în rândul investitorilor străini".

Rezultatul operaţional al BVB din trimestrul al treilea a depăşit cu peste 50% estimările NBG Securities, pe fondul unor afaceri în creştere pe alte pieţe decât spot (futures, produse structurate), în timp ce acţiunile Fondul Proprietatea au impulsionat volumele pe pieţele regular şi "deal", potrivit lui Vlad Pintilie, analist NBG Securities.

Domnia sa arată că volatilitatea de pe pieţele străine s-a tradus printr-o activitate intensă şi pe piaţa locală, unde numărul contractelor futures transferate s-a triplat la 23.212 uni-tăţi (în trimestrul al treilea 2011 faţă de perioada similară din 2010), iar valoarea tranzacţiilor cu produse structurate s-a dublat la 128 milioane lei, în acelaşi interval.

Cifra de afaceri a bursei a crescut cu 53,6% în primele nouă luni din 2011, la 16,90 milioane lei, datorită avansului veniturilor realizate din activitatea de tranzacţionare, noi participanţi, emitenţi şi din vânzarea de informatii bursiere, potrivit raportului BVB.

Cheltuielile operaţionale au cumulat 10,13 milioane lei, în acelaşi interval (9 luni 2010: 9,0 milioane lei), sub trendul de creştere al veniturilor operaţionale, în condiţiile diminuării cheltuielilor de funcţionare şi personal, şi a implicării mai active a BVB în activităţi de promovare a instrumentelor disponibile la tranzacţionare, pentru educarea investitorilor şi ţintirea potenţialilor emitenţi, mai anunţă oficialii Bursei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Brokerii"eminenti" au facut minune, iaca-ta! Daca Ionescu nu a adus nici o societate la BVB ( noroc cu Intercapital din cand in cand) d-ra Cojocaru fosta consiliera de imagine si acum coontrolor financiar a facut asa din nasuc si veniturile a crescut. O fi Samanta? Dar de ce nu se spune ca numai la Directia ei si anume Directia Economica sunt 12 salariati din care un director economic, un sef contab il ( peste cine oare) si un sef de departament. Restul sunt slujbasii. Ce fac acesti oameni din conducerea Directiei Economice pentru ce sunt ei platiti cu mii de euro stimate DG? Si s-a externalizat si calcularea salariilor, ceea ce inaintea de venirea d-lui faceau numai 2 oameni, astazi marginalizati desigur.Desi sa miscam si noi din nas poate pleaca cei doi mai rapid?

    1. Ar trebui sa fi concediat pentru astfel de comentarii. Daca ai ceva de comentat trimite un e-mail la DG, vorbeste personal cu DG sau demisioneaza! O adunatura de tzatze care comenteaza fiecare articol despre BVB. Rusine!!! Halal angajati.

      Pe tine tot te prind pe scari odata.Si o sa te ajut sa calci cite 6 trepte odata.

      Zau? Si tu ce faci draga? Chiar ce mai faci? Iti place la BVB?

    Vad ca apare si cheltuieli in plus cu personalul, la care te referi? Ca noi nu am primit nimic.

    Valentin Ionescu este extraordinar.el nu a facut nimic.Iar asta cu profit operational se datoreaza panici generale de a vinde.sa il vedem in ianuarie cind nu o sa mai fie nici un fel de investitori straini,se vede ca are creier de strut.Dupa ce au iesit de tot din bursa 13000 de investritori, ce o sa faca? O sa si-o tenzactioneze cu Yubi Channel pina ii iese bugetul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb