"Société Générale" este interesată de "Banca Transilvania"

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 noiembrie 2005

Reprezentanţii grupului francez Société Generale consideră că este doar o chestiune de timp pînă cînd "Banca Transilvania", una dintre puţinele bănci atractive rămase nepreluate în România, va fi oferită spre vînzare.

O dată cu privatizările celor două bănci - BCR şi CEC - care vor fi finalizate pînă la mijlocul anului viitor, nu a mai rămas o altă ţintă atractivă pentru achiziţii în România, apreciază preşedintele Societe Generale, Patrick Gelin, într-un interviu acordat SeeNews. "Nu cred că a mai rămas altceva interesant pe piaţa bancară din România, cu excepţia Băncii Transilvania, care la un anumit moment va fi vîndută. Societe Generale a cumpărat pachetul majoritar al BRD în 1999 şi caută să efectueze şi alte achiziţii în România sperînd în consolidarea poziţiei a doua pe piaţa românească. Banca Transilvania, este listată la prima categorie a Bursei, cu o capitalizare de circa 886 milioane de dolari. Pachetul majoritar al băncii este deţinut de un grup de oameni de afaceri cu participaţii individuale de cel puţin 5%, în timp ce BERD deţine alte 15% din capitalul social".

Patrick Gelin concluzionează: "Celelalte bănci din sistem sînt neatractive pentru că sînt prea mici, în schimb cînd Banca Transilvania va fi de vînzare, cu siguranţă vom fi prezenţi ca şi mulţi alţii". Domnia sa a adăugat că este de preferat pentru sistemul bancar românesc ca băncile mici şi mai puţin profitabile să se închidă sau să fie vîndute. Patrick Gelin a adăugat că pe piaţa românească este loc doar pentru patru, cinci - maxim şase bănci.

Agenţia Fitch a acordat Băncii Transilvania calificativul BB-

"Banca Transilvania" a primit pe termen lung calificativul BB-, iar pe termen scurt calificativul B. Perspectiva pe termen lung este stabilă. Ratingul agenţiei reflectă o capitalizare moderată a băncii, creşterea competitivităţii pe piaţa autohtonă. Ratingul a luat în calcul buna profitabilitate a băncii construită pe o rată de profit puternică şi franciză în bune condiţii.

"Banca Transilvania" a avut o expansiune importantă o dată cu strategia adoptată în anul 2002. Aceasta a ajutat-o să-şi îmbunătăţească profitabilitatea şi cîştigurile în franciză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb