Solvabilitatea Euroins era la finele lunii mai de 1,24, apropiată de limita de 1,3 anunţată de ASF

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 august 2014

Euroins România avea la finele lunii mai un grad de solvabilitate de 1,24, nivel apropiat de limita planificată de Autoritatea de Supraveghere Financiară, care a anunţat că intenţionează să majoreze acest indicator de la 1 la 1,3 pentru societăţile care emit poliţe de răspundere civilă auto (RCA).

"Având în vedere articolele publicate în presă, potrivit cărora ASF intenţionează să mărească indicele de solvabilitate de la nivelul actual de 1 la 1,3, pentru asigurătorii de pe segmentul poliţelor RCA, Euroins România, membră a Euroins Insurance Group (Bulgaria), informează că că acest indicator era, în cazul său, de 1,24, la sfârşitul lunii mai 2014. De asemenea, la începutul lunii iunie, Euroins România a finalizat prima etapă a creşterii de capital anunţată pentru 2014, planificând o a doua mărire de capital de peste 50 de milioane de lei până la finalul anului în curs", se arată într-un comunicat al Euroins.

Potrivit unui proiect de normă al ASF, publicat la finele lunii iulie, asigurătorii care emit poliţe RCA vor deţine pentru activitatea de asigurări generale un grad de solvalibilitate, determinat ca raport dintre marja de solvabilitate disponibilă şi marja de solvabilitate minimă, de cel puţin 1,3.

Propunerile ASF survin declaraţiilor preşedintele instituţiei, Mişu Negriţoiu, care afirma în prima parte a lunii iunie că socităţile de asigurări trebuie să se comporte responsabil şi să nu mai practice preţuri de dumping.

"Nu este normal ca discount-urile, deşănţate de altfel, să ajungă la jumătate din prima medie pe RCA, nu este normal ce se întâmplă, nu este o practică comercială sănătoasă, nu este o afacere care să reziste în timp. Există jucători buni pe piaţa RCA care nu pot rezista la agresivitatea practicată de alţi jucători în acest domeniu", a spus preşedintele ASF, citta de Mediafax.

El a arătat, la acea dată, că sunt societăţi în piaţa RCA care practică jocuri piramidale în privinţa lichidităţii, care supravieţuiesc de la o zi la alta cu nişte prime care le acoperă, eventual nişte nevoi temporare, dar care sunt insuficiente.

Potrivit datelor ASF, Euroins România a ocupat prima poziţia în rândul asigurătorilor RCA în 2013, cu subscrieri de 466,31 milioane de lei, urmată de Carpatica Asig - 413,81 milioane de lei şi Astra Asigurări - 403,09 milioane de lei.

La începutul lunii iunie, Euroins România a anunţat că a majorat capitalul social cu 50 milioane de lei, la 188,5 milioane de lei. Până la finele anului, asigurătorul îşi va majora capitalul cu încă 50 milioane de lei.

"Astfel, creşterea totală de capital va fi de peste 100 de milioane de lei (22,7 milioane euro) pentru întreg anul 2014. Aceste măsuri şi faptul că indicele de solvabilitate este deja la valoarea 1,24, foarte aproape de limita planificată de ASF, denotă faptul că Euroins România este într-o poziţie solidă faţă de orice nouă reglementare a activităţii din domeniul asigurărilor în România (...)", se arată în comunicat.

Societatea a fost înfiinţată în anul 1994 sub denumirea Asitrans şi practică numai asigurări generale.

În 2013, potrivit datelor Eurohold, Euroins România a înregistrat subscrieri de 115 milioane de euro, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, compania plasându-se în primele zece companii de asigurare.

Peste 90% din subscrieri au fost înregistrate pe segmentul poliţelor RCA.

În primele şase luni ale acestui an, Euroins România a subscris prime de 48,9 milioane de euro, în scădere cu 21,7% faţă de perioada similară din 2013, potrivit datelor publicate de grupul bulgar Eurohold, acţionarul majoritar al asigurătorului român.

Acţionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 92,3% şi mai multe persoane fizice şi juridice, care împreună controlează titluri reprezentând 7,7% din capitalul social.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb