SONDAJ BLOOMBERG: Economia mondială, la cel mai redus nivel din ultimii 2 ani

V.B.
Macroeconomie / 16 noiembrie 2014

Economia mondială se află la cel mai coborât nivel din ultimii doi ani, în condiţiile în care pieţele din zona euro şi cele emergente înregistrează rezultate slabe, iar pericolul deflaţiei creşte, conform unui sondaj trimestrial realizat de Bloomberg printre investitori.

Astfel, dintre investitorii intervievaţi, 38% susţin că situaţia economiei globale se înrăutăţeşte, dublu faţă de procentajul celor care au descris astfel evoluţia economică în iulie, la cel mai recent sondaj de acest fel.

Mai mult: ponderea investitorilor care evaluează negativ starea economiei mondiale nu a mai atins o cotă atât de înaltă încă din septembrie 2012, când Europa se afla în recesiune, punctează Bloomberg.

Economia zonei euro este principala cauză a îngrijorărilor investitorilor. Aproape două treimi dintre intervievaţi au declarat că situaţia economică a zonei euro se înrăutăţeşte, în timp ce 89% sunt de părere că, pentru 2015, deflaţia constituie o ameninţare mai mare asupra economiilor naţionale decât inflaţia.

În privinţa politicilor la nivel regional, respondenţii care au declarat că Banca Centrală Europeană (BCE) şi guvernele naţionale îngreunează situaţia economică prin implementarea unor politici prea severe au fost mai mulţi decât cei încrezători în preşedintele BCE, Mario Draghi, şi în cancelarul german Angela Merkel.

Nu în ultimul rând, investitorii sunt îngrijoraţi de condiţiile din economiile emergente Brazilia, Rusia, India şi China. Peste jumătate dintre cei chestionaţi au afirmat că situaţia economică devine tot mai dificilă în aceste ţări, în comparaţie cu 36% dintre respondenţii din iulie.

Pe de altă parte, aproximativ două treimi dintre investitori au apreciat în acest sondaj că evoluţia economiei SUA este una pozitivă.

Sondajul Bloomberg Global Poll este realizat în fiecare trimestru, pe 510 investitori, analişti şi traderi abonaţi la serviciile agenţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Auzi DEflatia mai periculoasa ca Inflatia?__Ce Absurditate!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb