SONDAJ CNIPMMR: Sistemul public şi sistemul bancar - cote scăzute de încredere în rândul antreprenorilor

G.D.
Macroeconomie / 23 mai 2022

Sistemul public şi sistemul bancar - cote scăzute de încredere în rândul antreprenorilor

Sistemul public - Ministerul Finanţelor, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, ANAF şi ONRC- şi sistemul bancar au cele mai scăzute cote de încredere în rândul antreprenorilor din ţara noastră, conform unui sondaj de opinie realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR)în perioada 10-18 mai 2022. Sondajul, la care au răspuns 2835 de antreprenori, a fost efectuat pentru a identifica opinia antreprenorilor cu privire la contextul economic actual şi gradul de încredere al IMM-urilor în instituţiile de reprezentare.

Potrivit rezultatelor sale, 63,9% dintre respondenţi au o încredere scăzută în sistemul bancar, în timp ce 75% sunt nemulţumiţi de activitatea depusă de Ministerul Finanţelor, ANAF, ONRC şi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

75% dintre antreprenorii mici şi mijlocii nu au încredere, conform sondajului, în timp ce 92,5% dintre respondenţi au foarte puţină sau puţină încredere în camerele de comerţ organizate pe teritoriul ţării. Gradul de neîncredere în camerele de comerţ este posibil să fie consecinţa demersului legislativ iniţiat în Parlament prin care toţi comercianţii ar fi urmat să plătească o taxă anuală către Camera de Comerţ şi Industrie a României, instituţie care ar fi trebuit să ofere şi un certificat de competenţe privind aptitudinile de antreprenor pentru deschiderea unei afaceri.

La întrebarea referitoare la aceste aspecte, 97,5% dintre respondenţi s-au declarat împotriva introducerii taxei către CCIR, în timp ce 90% nu sunt de acord cu obligativitatea certificatului de competenţe.

Întrebaţi dacă în contextul actual anticipează noi scumpiri ale produselor/serviciilor lor, 92,5% din antreprenori au răspuns că "DA".

Dintre aceştia, 77,1% susţin că preţurile vor creşte cu un procent cuprins între 10 şi 30%, 14,3% afirmă că majorarea va fi sub 10%, în timp ce 8,6% cred că majorarea va fi de peste10%.

Referitor la recentul act normativ adoptat de Guvern cu privire la creşterea voluntară cu 200 lei neimpozabili şi netaxabili a salariului minim, 47,5% dintre respondenţi susţin că îşi permit această majorare a salariilor angajaţilor.

Dintre cei care nu îşi permit majorarea voluntară, 52,5% susţin că au cheltuieli mari cu combustibilul/energia/gazele naturale, 45% afirmă că trebuie să menţină competitivitatea în cadrul unor contracte semnate, 27,5% au răspuns că au acordat anterior alte creşteri salariale, în timp ce 15% afirmă că au cheltuieli mari cu materia primă. Menţionăm că întrebarea respectivă a fost cu posibilitatea pentru antreprenori de a bifa mai multe cauze care nu le permit majorarea voluntară a salariilor.

Referitor la obiectivele pe termen scurt, 70% din antreprenori au menţionat menţinerea activităţii şi a angajaţilor la nivelul actual, 25% au menţionat dezvoltarea activităţii şi creşterea numărului de angajaţi şi restul de 5% vor diminua activitatea firmei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nici noi nu avem incredere in antreprenori. Doar in tarile babaniere, vezi firme sarace cu patroni bogati care au angajati saraci!

    Semnat: Sistemul public şi sistemul bancar 

    1. Bananiere (scuzati)!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb