Sondaj Verifield: Nicuşor Dan, favorit în cursa pentru Primăria Capitalei

S.B.
Politică / 21 aprilie

Sondaj Verifield: Nicuşor Dan, favorit în cursa pentru Primăria Capitalei

Primarul general Nicuşor Dan este favorit în cursa pentru Primăria Capitalei, cu 46,1% din opţiuni, urmat de Cristian Popescu-Piedone, cu 41,1% şi de Cătălin Cîrstoiu - 10,1%, conform unui sondaj Verifield realizat la comanda actualului edil, informează news.ro.

Alianţa PSD-PNL este pe primul loc în intenţiile de vot pentru CGMB, cu 37,1%, urmată de Alianţa Dreapta Unită.

La întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale şi ar candida următorii, dvs pe cine aţi vota drept Primarul General al Municipiului Bucureşti": 46,1% l-au indicat pe Nicuşor Dan, 41,1% pe Cristian Popescu Piedone, 10,1% pe Cătălin Cîrstoiu, 2,3% pe candidatul AUR Mihai Enache. Procentele sunt raportate la cei care au menţionat că merg la vot, reprezentând 68,6% din eşantion.

La votul pentru CGMB, Alianţa PSD-PNL are 37,1% din opţiuni, urmată de Alianţa Dreapta Unită - 28,4%, AUR - 8,9%, PUSL- 8,6%, REPER - 5,7%, S.O.S. (partidul Dianei Şoşoacă) - 4,2%.

Sondajul a fosat realizat la comanda lui Nicuşor Dan, în perioada 10 - 17 aprilie, pe un eşantion de 1.800 de subiecţi, reprezentativ pe variabilele socio-demografice. Datele au fost culese telefonic,prin intermediul chestionarului. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/-2,31% la un grad de încredere de 95%.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Sa mai blocheze centrul Bucureștiului în fiecare week end și nu mai iese primar acest nicusor.

    1. Ba ii aduce mai multe voturi.

      Daca ar inchide centrul definitiv si transforma in parc verde, ar lua 500.000 voturi de la bucurestenii satui de poluare si zgomot!

      ce aberații debitati!

    Motto:

    „Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile” 

    (Iosif Vissarionovici Stalin) 

    Sloganul atribuit lui Stalin se referă la operatiunea de fraudare a voturilor. O anumită măsluire poate fi făcută si in cazul sondajelor de opinie. Cu alte cuvinte, depinde cine comandă si cine face sondajul. 

    Astfel, intr-un sondaj CURS (Centrul de Sociologie Urbana si Regionala) realizat la inceputul lunii aprilie pentru alegerile locale din 9 iunie, 2024 la Primăria Capitalei , pe primul loc se situa Cristian Popescu Piedone, cu 38% din voturi, urmat de Nicuşor Dan, cu 27%, si la mică distanță candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%. Sondajul a fost realizat în perioada 2-9 aprilie, pe un eşantion de 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, reprezentantiv pentru populaţia adultă rezidentă din Municipiul Bucureşti, probabilist, multistadial, stratificat. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95% Metoda de culegere a datelor a fost faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor Validarea eşantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele au fost ponderate în funcţie de vârsta electoratului bucureştean. 

    De dara asta, sondajul realizat de Verifield în perioada 10 - 17 aprilie, pe un eşantion de 1.800 de persoane plasează pe primul loc pe Nicușor Dan, cu 46,1%, urmat de Cristian Popescu Piedone, cu 41,1% si de Cătălin Cîrstoiu cu 10,1%.

    De aceea, rezultatele sondajelor trebuie privite cu o doză de prudență. Dar chiar si asa, Cătălin Cîrstoiu candidatul alianței PSD-PNL se situează pe locul 3 in ambele sondaje, fără tendință de crestere. Ba dimpotrivă trendul este de scădere in sondaje, ceea ce reprezintă o catastrofă pentru cele mai mari partide partide care se află intr-o coalitie contra naturii. 

    Motto:

    „Unii au noroc desigur. 

    De trifoi cu patru foi, 

    Poti s-alergi de unul singur 

    Si s-ajungi pe locul doi”. 

    (Gheorghe Gheorghiu – Trifoiul) 

    Având în vedere alegerea primarilor prin scrutin uninominal, într-un singur tur, cele mai mari sanse le are primarul aflat în funcție. Modificarea legislativă a fost inițiată pentru alegerile locale din 2012, de fostul PDL, partid controlat la vremea respectivă de Traian Băsescu și dispărut de pe scena politică după fuziunea prin absorbție cu PNL în 2014. La vremea respectivă, social-democrații, deși s-au numărat printre inițiatorii legii, au combătut proiectul în Parlament și au votat împotriva adoptării acestuia. La vremea respectivă, social-democrații, deși s-au numărat printre inițiatorii legii, au combătut proiectul în Parlament și au votat împotriva adoptării acestuia.

    "Acesti imbecili care ne guvernează", cum ar spune Andre Santini, cu aluzie la coalitia PSD-PNL cu majoritare parlamentară nu au schimbat legea electorală cu revenirea la alegerea primarilor din două tururi de scrutin iar acum suportă consecintele. 

    Piedone a mers cu un prieten la restaurant (el povestește) .Comandă 100 de mici din care amicul dorea 3! Cam așa ar arăta Bucureștiul cu el primar! Din 100 mil euro pentru investiții el ar lua 97 mil!

    Mai,fratilor,

    dar un patriot roman in capitala,

    chiar asa de greu de gasit 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb