SONDAJE PSD şi PNL - primele opţiuni ale alegătorilor

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 21 iulie 2022

PSD şi PNL - primele opţiuni ale alegătorilor

PSD şi PNL sunt primele două opţiuni ale alegătorilor din ţara noastră, conform celor mai recente sondaje de opinie realizate în rândul populaţiei, la finalul lunii iunie.

USR a prezentat, ieri, un sondaj pe care l-a comandat la casa de sondare Ipsos, sondaj realizat în perioada 17-30 iunie 2022, pe 1072 de respondenţi, cu o marjă de eroare de +/-3%.

Potrivit documentului respectiv, PSD deţine 37,8% din intenţia de vot numărului total al alegătorilor, în timp ce PNL ocupă poziţia a doua cu 25,4% din intenţia de vot. Locurile trei-patru sunt disputate de USR şi AUR, care în sondajul comandat de formaţiunea politică condusă de Cătălin Drulă au 12,7%, respectiv 10,1% din opţiunile alegătorilor. În apropierea pragului de intrare în Parlament s-ar mai situa Pro România, PMP şi UDMR.

Dacă se ia în calcul doar totalul celor care exprimă o opţiune şi sunt siguri că ar veni la vot, PSD conduce ierarhia cu 40,8%, PNL este pe locul al doilea cu 24,4%, urmat de USR - 14,2% şi AUR - 11,3%.

Rezultatele sondajului comandat de USR nu diferă cu mult de rezultatele sondajului de opinie comandat de PSD şi realizat de Avangard în perioada 22-30 iunie, pe aproximativ o mie de persoane, sondaj care a fost prezentat în urmă cu două săptămâni.

Conform acestuia din urmă, PSD deţine 35% din voturi, urmat de PNL cu 20%, AUR cu 12% şi USR cu 9%. UDMR şi PMP ar obţine câte 5% din voturi, în timp ce partidele controlate de Ludovic Orban (Forţa Dreptei), Liviu Dragnea (Alianţa pentru Patrie), Victor Ponta (Pro România) şi Dacian Cioloş (Reper) ar obţine doar câte 2%.

Cele două sondaje realizate la finalul lunii trecute arată practic că măsurile luate de actuala guvernare PSD-PNL-UDMR au impact în rândul cetăţenilor cu drept de vot, care apreciază că partidele respective ar trebuie să continuie să se ocupe de guvernare şi de legiferare în Parlament.

Procentele acordate în cele două sondaje formaţiunilor politice conduse de Ludovic Orban şi Dacian Cioloş se pot schimba în perioada următoare, mai ales că respectivele partide abia acum îşi construiesc filiale în teritoriu, unde vor propune lideri locali, care se vor ocupa de creşterea vizibilităţii şi a imaginii în rândul alegătorilor.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Rezultatul cert al scăderii dramatice a nivelului de trai va fi AUR minim 20%, asta dacă va fi prezenta minim 60%, la prezenta mică AUR se duce peste 25%. Și USR recuperează din votanții PNL și va avea spre 18%.

    1. Va umflati singuri,numai pacaliti pe nimeni!!

      psd si pnl sint umflati si se pacalesc singuri

    eu nu stiu unde fac sondajele astea de ies asa ( de fapt stiu , in padurea baneasa ) . nu am auzit pe nimeni sa spuna o vorba buna despre nici un partid . lumea este acrita de gargara lor .

    Pai sa ii votam tot pe aia, ca uite ce bine ne-a fost 30 de ani cu ei...pardon le-a fost...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb