Sony cumpără participarea de 50% a Bertelsmann în cadrul Sony BMG

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 29 august 2008

Companiile de media şi divertisment Sony Corporation şi Bertelsmann AG au anunţat că Sony a agreat să achiziţioneze participaţia de 50% pe care Bertelsmann o deţine în cadrul Sony BMG. Compania se va numi Sony Music Entertainment Inc (SMEI) şi va deveni subsidiară a Sony Corporation of America. Sony şi Bertelsmann AG au lansat joint venture-ul Sony BMG în august 2004.

"Muzica a constituit o componentă vitală a culturii Sony pentru mai bine de 20 de ani. Această achiziţie ne va permite să obţinem un nivel superior de integrare între activele globale ale companiei şi produsele, companiile şi afiliaţii Sony. Achiţizia ne permite să oferim utilizatorilor o experienţă de divertisment completă," a declarat Sir Howard Stringer, Chairman of the Board şi CEO al Sony Corporation. "De-a lungul ultimilor patru ani, Sony BMG şi-a asumat realizarea unui proces de succes de restructurare prin optimizarea operaţiunilor şi dezvoltarea de parteneriate digitale inovative care vor asigura poziţia de lider a companiei în crearea şi distribuţia de muzică la nivel global. Este o companie cu oameni talentaţi, creativi şi entuziaşti, care se încadrează foarte bine cu strategia noastră generală de afaceri."

"După o deliberare atentă am luat decizia strategică de a vinde participaţia noastră în joint-venture-ul Sony BMG, făcând astfel un pas ce credem noi că va fi în folosul acţionarilor ambelor companii," a declarat Harmut Ostrowski, Chairman of the Board şi CEO al Bertelsmann AG. "Pasul este în concordanţă cu strategia noastră de dezvoltare şi ne va permite să ne concentrăm mai mult pe centrele noastre de dezvoltare deja existente. Sony a fost pentru noi un partener excelent şi reprezintă compania perfectă pentru a duce Sony BMG un pas mai departe şi pentru a se asigura că îşi realizează întregul potenţial şi valoare. Suntem nerăbdători să urmărim viitorul captivant al Sony Music Entertainment sub conducerea Sony," a adăugat Harmut Ostrowski.

După definitivarea tranzacţiei, SMEI va cuprinde mărci muzicale premium precum: Arista Records, Columbia Records, Epic Records, J Records, Jive Records, RCA Records şi Zomba. Printre principalii artişti pe care îi va reprezenta se vor număra: Celine Dion, Alicia Keys, Yo-Yo Ma, Bruce Springsteen, Justin Timberlake, Usher şi Jay Chou.

Ca parte a contractului, cele două companii au agreat să continue să partajeze facilităţile de producţie şi distribuţie ale subsidiarei Sony, Sony DADC, şi ale subsidiarei Bertelsmann pentru servicii - Arvato Digital Serviceh GmbH, prin extinderea colaborării cu Arvato cu până la şase ani. În plus, Bertelsmann va prelua câteva din titlurile de catalog din portofoliul european al Sony BMG.

Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de aprobarea de către autorităţile de reglementare în domeniu.

Despre Sony Corporation

Sony este producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei pentru consumatorii de pretutindeni sau pentru destinaţii profesionale. Cu afacerile sale din domeniul muzicii, al filmului, jocurilor şi cele din zona online, Sony se poziţionează ca una dintre cele mai importante mărci de bunuri de larg consum din lume. Sony a înregistrat vânzări consolidate anuale de 88 miliarde de dolari pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2008.

Despre Bertelsmann AG

Bertelsmann este o companie internaţională de media cu activităţi în domeniul televiziunii (RTL Group), al editării de carte (Random House) şi de publicaţii (Gruner + Jahr) al muzicii (BMG) şi al serviciilor media (Arvato) dar şi al cluburilor media (Direct Group), în peste 50 de ţări. Bertelsmann are misiunea de a fi o sursă de inspiraţie pentru oamenii din întreaga lume prin produse media şi de comunicaţii de primă clasă - divertisment, informaţii şi servicii - şi să ocupe poziţii importante pe pieţele pe care activează. Baza succesului Bertelsmann îl reprezintă importanţa acordată parteneriatului, spiritului antreprenorial, creativităţii şi responsabilităţii sociale. Bertelsmann oferă pe piaţă produse creative cu valoare adăugată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb