SORIN CÎMPEANU: ''Vaccinarea este singurul act care ne poate ajuta să punem punct crizei sanitare''

G.U.
Miscellanea / 5 august 2021

''Vaccinarea este singurul act care ne poate ajuta să punem punct crizei sanitare''

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a subliniat astăzi că vaccinarea reprezintă "singurul act" care poate opri pandemia cu noul coronavirus iar imunizarea fiecărei persoane înseamnă o şansă în plus pentru creşterea siguranţei sanitare în şcoli, pentru ca procesul de învăţământ să se desfăşoare cu prezenţă fizică, informează Agerpres.

"Vaccinarea este singurul act care ne poate ajuta să punem punct acestei crize sanitare. Toate celelalte măsuri sunt importante: păstrarea unei distanţe adecvate, purtarea măştii de protecţie, aerisirea spaţiilor de învăţământ, respectarea normelor de igienă. Sunt măsuri importante, necesare, dar ele ne ajută doar să ţinem sub control evoluţia pandemiei, nu să o oprim", a afirmat ministrul la Liceul Româno-Finlandez, la un eveniment de informare privind importanţa vaccinării anti-COVID-19.

Acesta a amintit că există disponibilitate pentru vaccinare, inclusiv pentru elevi, cu condiţia să fie în vârstă mai mare de 12 ani.

"Cei care se vaccinează acum, fie că vorbim de bunici, de părinţi, de profesori, de elevi vor avea imunitatea asigurată în data de 13 septembrie, atunci când dorim să începem şcoala cu prezenţă fizică pentru toţi elevii. Este un aspect esenţial nu numai pentru stoparea pierderilor educaţionale, care au fost foarte mari şi neuniform distribuite, care necesită timp pentru recuperare, mult timp, dar şi pentru evitarea tulburărilor emoţionale, de comportament, care din păcate sunt din ce în ce mai prezente în şcolile din România, ştiut fiind faptul că socializarea te ajută să eviţi aceste tulburări emoţionale şi te ajută să eviţi eşecul şcolar", a adăugat ministrul.

Cîmpeanu a spus că insistă cu ideea că şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschisă primele, întrucât educaţia "stă la baza tuturor lucrurilor", notează sursa citată.

"Vaccinarea fiecăruia dintre noi, unul singur dacă se vaccinează, înseamnă deja o şansă în plus pentru creşterea siguranţei sanitare în şcoli, pentru a putea derula procesul de învăţământ cum ne dorim cu toţii şi înseamnă o şansă în minus pentru transmiterea riscului de îmbolnăvire. (...) Insist în continuare că şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele. Insist că educaţia stă la baza tuturor lucrurilor. (...) Fără educaţie nu putem să avem siguranţă sanitară pentru că medicii sunt produsul sistemului de educaţie. Nu putem să avem nici prosperitate, nici securitate, nu putem să avem nimic fără educaţie. Pierderile din educaţie sunt foarte mari, vor putea fi recuperate doar în timp şi acele pierderi pe care nu le vom putea recupera, pentru că vor fi şi pierderi care nu se vor putea recupera, vor fi plătite de către noi toţi, mai întâi de elevi şi apoi de noi, de întreaga societate. Pentru a evita acest lucru, singurul lucru pe care îl putem face este vaccinarea. (...) Am discutat şi cu colonelul Valeriu Gheorghiţă, vom organiza şi împreună cu CNCAV acţiuni comune", a susţinut ministrul Educaţiei.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Așa este , dar mulți doresc să fie rău...

    1. Ce fatza de doctor SS care face experimente in lagar pe copii are Campeanu, bai nenica... Uitati-va cu atentie cine se ocupa de copiii vostri. Hitlerismul si cele mai intime porniri staliniste se traduc in fizicul fetzei si raman intiparite acolo...

      Școala se face la școală

      Chiar e infricosator omul asta.

    ai rezolvat toate problemele din invatamant si te-ai aliniat la morisca politica ipocrita a vaccinarii

    pact 

    ...

    1. Campeanu nu este medic. De ce spune atunci prostii? Medicii sau chiar ministrul sanatatii nu mai folosesc acest tip de mesaj. Sa ii spuna cineva lui Campeanu ca s-a schimbat retorica.

    alt "specialist " ! mai sinteti ?

    Masonule spurcat, pt declaratia asta sefii tai oculti te mai urca acolo la voi, cu un grad!

    SORIN CÎMPEANU:

    ''Vaccinarea este singurul act care ne poate ajuta să punem punct crizei sanitare'' 

    Fals ! Israel a dat-o in bara big time!  

    Singurul act care pune punct e imunizarea in masa pe cale naturala - intalnirea cu virusul!  

    Asta inseamna sa revenim la normalitatea anterioara!  

    DAR BIG PHARMA CARE A MITUIT GUVERNE NU VREA ASTA! PENTRU CA LE TAIE PROFITURILE!  

    Daca faceti covid imunitatea naturala dureaza minim 7 pana la 10 ani si pentru unii oameni TOATA VIATA indiferent de tulpina covid!  

    La injectie dureaza 3 LUNI pana la 6 LUNI ! 

    Nu ingrasati porcii Big Pharma pe contul sanatatii voastre ! NU va vaccinati!  

    In Australia se minte publicul la fel "vaccinarea este singura solutie".

    Dr Ryan de la OMS spune altceva, ca vaccinarea este doar un instrument pe langa celelalte, igiena, distantare, si nu previne infectarea. 

    In Australia, un senator le spune oamenilor ca guvernul le ascunde de fapt adevarul. Nu, daca te vei vaccina, nu inseamna ca problema se va rezolva. Vaccinarea nu este singura solutie. 

    Senator Canavan said the “truth of the situation” was that restrictions would remain for the long term. 

    “Those 280,000 coronavirus infections would be in a world whe rewe still had a two-square-metre rule; they would be in a world, according to this modelling, whe rewe would still have only 70 percent capacity at sporting stadiums,” he said. 

    “It would be a world whe rewe still had testing, tracing, isolation and quarantine.” 

    “I’m pro-vaccine. But we cannot keep telling people the fantasy that we can solve all these problems,” he added. 

    “If we don’t be upfront with the Australian people, we will not be able to get out of this, and we will continue these very cruel lockdowns, which are causing enormous costs on our economy and particularly on people.” 

    1. Statul Israel nu are un Campeanu al lor. Sa mearga prostanacul acesta in Israel si sa ii vindece pe vaccinatii de la ATI. Sunt 160 vaccinati din 210 bolnavi in stare grava la ATI.

       

      "As of Thursday morning, there were some 250 COVID-19 patients in serious condition. What are their ages and what is their vaccination status?

      About 210 of them are individuals over the age of 60. Of those, 153 were fully vaccinated, seven were in the process of getting fully immunized and 50 were not vaccinated." 

      e acelasi discurs global.

      aceleasi maini au dat aceleasi mite la nivel global guvernelor.  

      diferenta e ca romanii sunt mai isteti decat media globala a tarilor.

      si asta face diferenta: noi vom trai, altii vor muri - de la vaccin.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb