SORIN GRINDEANU: "Toată lumea este la muncă. Situaţia politică va fi rezolvată săptămâna viitoare."

Cristina Radu
Politică / 16 iunie 2017

"Toată lumea este la muncă. Situaţia politică va fi rezolvată săptămâna viitoare."

Actualizare 15:25 Klaus Iohannis i-a transmis premierului luxemburghez că este binevenit, în ciuda situaţiei dificile în care se află România

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit astăzi la Palatul Cotroceni, pe premierul luxemburghez, Xavier Bettel, căruia i-a transmis că este binevenit, chiar dacă România se află într-o "situaţie dificilă". Xavier Bettel a afirmat că speră ca ţara noastră să îşi găsească stabilitatea, conform News.ro.

Klaus Iohannis i-a transmis lui Xavier Bettel: "Bine aţi venit în România, la Palatul Cotroceni. Îmi face mare plăcere să vă primesc aici. Ne-am întâlnit destul de des la Consiliului European, dar cred că faptul că aţi decis să faceţi o vizită oficială în România este un semn foarte bun pentru colaborarea noastră bilaterală şi, sper, pentru cooperarea europeană. Chiar dacă avem o situaţie dificilă, trebuie să ştiţi că sunteţi foarte binevenit".

Pemierul luxemburghez a afirmat: "Cum aţi spus, vin în timpul unei situaţii dificile, dar sper să aveţi stabilitate, care este foarte importantă pentru vecinii voştri, pentru familia europeană, cât şi pentru, cum am spus premierului, pentru investitori. De aceea e foarte important să găsiţi curând stabilite politică în ţara voastră. Cum am spus, este o plăcere să vin, pentru că deseori, când eşti într-o familie, totul este discutat şi ştim totul. Cred că întâlnirile bilaterale, oportunitatea de a vizita România, va adânci legăturile pe care le avem".

Xavier Bettel a reamintit că a dezvoltat o relaţie bună cu Klaus Iohannis din 2007, când Sibiu şi Luxemburg, oraşul al cărui edil a fost actualul premier luxemburghez, au fost împreună Capitale culturale europene, conform sursei. Klaus Iohannis şi Xavier Bettel vor merge sâmbătă împreună la Sibiu, unde vor participa împreună la mai multe evenimente.

(C.R)

----

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a participat astăzi la Palatul Victoria la o conferinţă de presă comună cu omologul său luxemburghez. Sorin Grindeanu a dat explicaţii referitoare la situaţia politică actuală din România şi la faptul că este conducătorul unui Executiv cu miniştri demisionari, conform News.ro.

Grindeanu a explicat : "Aşa cum am spus şi ieri, toată lumea este la muncă. Situaţia politică va fi rezolvată săptămâna viitoare, constituţional şi respectând toate legile, pentru că aşa funcţionează un stat de drept şi aşa funcţionează un stat membru al UE, aşa cum este România. Îmi doresc cât mai rapid să se încheie această perioadă de instabilitate politică, astfel încât să putem să oferim garanţia stabilităţii pentru investitori, pentru cei care vor să vină să investească în economia noastră. Este esenţial să facem acest lucru, este esenţial să transmitem încredere. Lucrul acesta se poate face săptămâna viitoare prin metode constituţionale".

Premierul luxemburghez, Xavier Bettel, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul Sorin Grindeanu, că ceea ce lipseşte României este stabilitatea. Acesta îşi doreşte ca ţara să găsească o soluţie care să permită o evoluţia pe termen lung, conform sursei.

Xavier Bettel a afirmat: "Vizita mea are loc într-un moment în care ceea ce caută un investitior din ţara mea lipseşte, stabilitatea. Trebuie să fiu foarte deschis cu dumneavoastră, este greu să convingi un investitor din ţara mea să vină mâine să investească la Bucureşti. Dacă întrebarea este cum va continua politica în România, cine va fi în funcţie, ce va face România. Crize politice există în toate ţările, se întâmplă. Important este să vă regăsiţi cât mai repede stabilitatea şi să aveţi instituţii care să funcţioneze, cu parteneri pe care să ne putem baza la nivel european".

Premierul luxemburghez a adăugat: "Ce vă dorim este să găsiţi cât mai repede o soluţie nu pe termen scurt sau mediu, ci pe termen lung, pentru ca investiţiile şi încrederea care trebuie să existe între statele partenere, între investitori şi între vecini să fie regăsite. Deci, vă doresc să găsiţi o soluţie cât mai repede care să permită o evoluţie nu pe termen scurt, ci pe termen mediu şi lung...Cel mai important lucru într-un stat este funcţionarea instituţiilor şi să nu existe un vid instituţional".

Premierul luxemburghez, Xavier Bettel, a precizat: "Unii au impresia că această expresie a cooperării consolidate înseamnă că există unii şi alţii în Uniunea Europeană. Greşit. Scopul este să lucrăm în 28 astăzi şi în 27 mâine, dar trebuie să putem avansa pe anumite subiecte, aşa cum facem cu moneda euro, cu spaţiul Schengen sau cu Parchetul European, să putem lucra de o manieră consolidată".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb