Sorin Grindeanu: "Ultimii 10 kilometri din lotul 1 de pe A0 Sud vor fi daţi miercuri în circulaţie"

R.S.
Miscellanea / 28 iulie

Sorin Grindeanu: "Ultimii 10 kilometri din lotul 1 de pe A0 Sud vor fi daţi miercuri în circulaţie"

Ultimii 10 kilometri din lotul 1 de pe A0 Sud vor fi daţi miercuri în circulaţie, ceea ce înseamnă că vom avea peste 50 de kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului, din aproximativ 100 de kilometri, a anunţat, duminică, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, conform Agerpres.

Ultimii 10 kilometri din lotul 1 de pe A0 Sud vor fi daţi miercuri în circulaţie, ceea ce înseamnă că vom avea peste 50 de kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului, din aproximativ 100 de kilometri, a anunţat, duminică, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

"Miercuri se vor da în circulaţie ultimii 10 kilometri din lotul 1 de pe A0 Sud, o parte din ei fiind inauguraţi anul trecut şi la începutul anului acesta. Cert este că pe A0 Sud, odată cu inaugurarea şi a acestor 10 kilometri, se va circula pe mai mult de 33 de kilometri de autostradă de la DN6, adică drumul spre Alexandria, până la intersecţia cu A2. De asemenea, anul trecut au fost daţi în circulaţie 20 de kilometri pe A0 Nord. Vorbim de peste 50 de kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului din aproximativ 100, deci suntem cam la jumătate", a precizat Sorin Grindeanu într-o conferinţă de presă susţinută după verificarea lucrărilor la obiectivul de investiţii rutiere Autostrada A0 Sud, lotul 1 (zona nodului rutier cu Autostrada A2), scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte lotul 3 al A0, şeful de la Transporturi a menţionat că lucrările au ajuns la peste 70%, însă sunt trei-patru puncte critice pe care constructorul trebuie să le depăşească în lunile viitoare, în aşa fel încât în această toamnă să intre în circulaţie.

"Eu am fost împreună cu domnul director (directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, n.r.) pe lotul 3 de autostradă, cel care face legătura acestei autostrăzi A0 cu A1, Autostrada spre Piteşti. Sunt trei-patru puncte critice pe care trebuie să le depăşească în lunile viitoare. Sunt câteva pasaje, este o relocare masivă de utilităţi, repet, sunt trei-patru puncte critice pe care trebuie să le depăşească, astfel încât în această toamnă să dăm drumul în circulaţie. Monitorizăm atent această lucrare şi eu şi domnul director, astfel încât, repet, în această toamnă să putem circula de la A1, adică autostrada care vine dinspre Piteşti, pe autostradă în jurul Bucureştiului, pe varianta sudică, până la Constanţa. Cu alte cuvinte, pe scurt, dacă vă veţi urca pe autostradă, să spunem la Craiova, fiindcă trebuie să se termine şi acele tronsoane anul acesta, veţi putea merge pe autostradă până la Constanţa, la sfârşitul acestui acestui an", a explicat Grindeanu.

În ceea ce priveşte fondurile alocate sectorului, oficialul MTI a menţionat că 80% din sumele accesate din Planul de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) au fost cheltuite de transporturi.

"Acum, legat de bani, eu ştiu că astăzi când vorbim cam 80% din sumele care au fost accesate din PNRR, cheltuite din PNRR, au fost cheltuite de transporturi. Ceea ce e un lucru bun. Şi un şi mai bun lucru este că atâta timp cât aceste sume merg în investiţii, asta se va vedea în creştere şi se vede în creştere economică. Dovada cea mai bună, dacă vreţi, este la ministerul pe care îl conduc. Când am preluat acest minister, bugetul era cel mai mare de până atunci din istorie, de 14 miliarde (lei n.r.). Astăzi când vorbim, fără rectificările care probabil vor veni, adică la doi ani după, vorbim de un buget de peste 30 de miliarde, deci mai mult decât dublu. Asta spune tot ceea ce cred eu că înseamnă investiţiile în autostrăzi, lucrările în autostrăzi şi căi ferate", a adăugat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Nu în ultimul rând, Grindeanu a anunţat că îşi doreşte ca săptămâna viitoare să meargă pe Drumul Expres Craiova-Piteşti şi, de asemenea, să verifice şi lucrările de pe Valea Oltului.

"Îmi doresc în această săptămână, şi vă anunţ de acum, şi dacă programul îi permite îl invit (pe premierul Marcel Ciolacu n.r.) şi pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. De asemenea, sigur o să mai merg săptămâna aceasta să mai văd şi pe Valea Oltului cum înaintează lucrările, fiind aproape la două treimi din perioada de restricţie şi ar trebui să se apropie de 75-80% undeva pe la jumătatea săptămânii", a menţionat şeful de la Transporturi.

În acest context, premierul Marcel Ciolacu a adăugat că la Craiova-Piteşti este o promisiune făcută în primul rând pentru cele două fabrici Ford şi Dacia, unde "în sfârşit, cred că după 15 ani de promisiuni, anul acesta statul român se ţine de cuvânt".

Întrebat ce probleme sunt pe tronsonul Alba Iulia - Aiud, unde sunt restricţii de circulaţie din cauza unui Centru de Intervenţie Circulaţie (CIC), Grindeanu a precizat că acest centru nu a fost finalizat, iar restricţiile sunt din partea Poliţiei.

"Nici nu a fost recepţionat, ştiţi foarte bine că se circulă de vreo doi ani, doar că acel CIC n-a fost finalizat, e adiacent acestei autostrăzi, nici n-am semnat recepţia, doar că acele restricţii mai sunt date şi de către Poliţie. Dacă ţin eu bine minte, noi le-am ridicat acele restricţii care ţin de lucrarea care a fost acum doi ani, doar că trebuie să vină şi din partea Poliţiei aceste decizii. Chestiunile de circulaţie ţin nu de noi, în special de Poliţa rutieră", a concluzionat ministrul Transporturilor, mai transmite Agerpres.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ia de spune mai Grindeanule, va fi iar mare alai si inghesuiala la taiat de panglici cu Ciolhannis, Ciolacu si cu Tudose in frunte?

    Nu mai bine receptionati lucrarea, asteptati sa treaca si perioada de garantie ca sa vedem ca nu-s probleme...si d-abia dupa aceea mai taiem si panglica pentru un proiect reusit cap coada...la initierea procesului de achizitie, pana la receptia FINALA a lucrarii (dupa expirarea perioadei de garantie). 

    Grindeanu are doar gaze, in rest e un incompetent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb