SORIN MITITELU, BCR:  "Oricine ar putea renunţa la o cafea pe săptămână pentru o asigurare de accident"

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 februarie 2016

O asigurare pentru accident rutier costă 2 lei pe săptămână sau 100 de lei pe an, ceea ce reprezintă o valoare rezonabilă cu beneficii utile şi cred că fiecare dintre noi ar putea renunţa la o cafea pe săptămână pentru o asigurare de accident, a spus, vineri, Sorin Mititelu,preşedintele Directoratului BCR Asigurări de Viaţă, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Domnul Mititelu a menţionat că, la asigurările de sănătate, cel mai ieftin produs care se poate găsi pe piaţă costă 1000 de lei/an, iar la cele de investiţii valoarea de la care se pleacă este de 2500 de lei/an, nivelul mediu atingând suma de 4500 de lei.

BCR Asigurari de Viaţă ocupa, în 2015, al doilea loc pe segmentul asigurări de viaţă, cu prime brute subscrise de 262 milioane de lei, potrivit datelor prezentate de oficialul BCR.

Domnia sa a precizat: "Nu problema puterii de cumpărare este cea pe care o avem de rezolvat şi, prin urmare, creşterea pieţei de asigurări de viaţă trebuia să aştepte vreo câteva zeci de ani până când aveam o putere de cumpărare dată de un PIB pe cap de locuitor de 20.000 de euro. Încă de astăzi sunt segmente de viaţă care pot creşte fără nicio problemă, puterea de cumpărare nereprezentând o soluţie".

Domnia sa a continuat: "Asigurările de viaţă sunt promovate folosind argumente pur emoţionale, reprezentând varianta standard, reală, normală, eficientă, dar nu neaparat şi suficientă. (...) Însă, asigurările de viaţă sunt completări ale sistemului de asistenţă socială, în ţara noastră şi în orice stat, şi se mizează mult în felul acesta că un produs de asigurare de viaţă acoperă ceea ce nu poate acoperi sistemul public".

În contextul în care piaţa este în creştere, indicatorul cel mai relevant este numărul de asiguraţi, a menţionat domnul Mititelu, menţionând că, cu cât numărul lor creşte, prin efectul de acumulare, creşte şi numărul activelor financiare şi natura pieţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb