SORIN OPRESCU: "Am reuşit în ultimii 6 ani să redăm bucureştenilor peste 150.000 de mp de spaţiu verde"

A.C.
Companii / 17 februarie 2015

"Am reuşit în ultimii 6 ani să redăm bucureştenilor peste 150.000 de mp de spaţiu verde"

Municipalitatea a reuşit în ultimii şase ani să redea bucureştenilor peste 150.000 de mp de spaţiu verde, a declarat azi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, în contextul în care a fost prezent la Curtea de Apel Bucureşti unde s-a judecat un dosar privind şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău vândute de Biroul de Turism şi Tranzacţii SA (BTT) către o firmă privată.

"Am reuşit în ultimii 6 ani, prin desfiinţarea a 2.000 de construcţii civile construite ilegal pe domeniul public, să redăm bucureştenilor peste 120.000 de mp de spaţiu verde în afara parcurilor Capitalei şi 30.000 de mp de spaţiu verde în parcurile pe care le avem în administrare", este citat Primarul Capitalei într-un comunicat remis redacţiei.

El a menţionat că încă din 2009 Primăria Bucureşti a intrat în proces alături de clubul de yachting Sportul Studenţesc având calitatea de intervenient accesoriu, instanţa admiţând cererea Municipalităţii de a-şi apăra un teren care-i aparţine încă de pe vremea regelui Carol I.

"Precizez că terenul în litigiu, la momentul emiterii certificatului de atestare, era parte integrantă a Parcului Herăstrău - monument istoric, fiind domeniul public al Municipiului Bucureşti. Aşa cum arată înscrisurile puse la dispoziţia instanţei, terenul de şapte hectare reprezintă o secţiune dintr-o suprafaţă mai mare de teren expropriat pentru cauza de utilitate publică în baza legii pentru crearea Parcului Naţional (ulterior Herăstrău) înfiinţat prin legile din anul 1910 şi 1912", a afirmat edilul general.

El a explicat că Municipalitatea a pus la dipoziţia BTT cele şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău în scopul activităţii sportive, subliniind că, potrivit decretului în baza căruia terenul a intrat în folosinţa BTT, la încetarea folosinţei acesta trebuia să revină Administraţiei Bucureştiului în a cărui proprietate se află.

La şedinţa de astăzi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis cererea avocaţilor privind solicitarea către Guvern de a prezenta inventarul bunurilor pe care Compania de Turism şi Tineret, ulterior BTT, le deţinea în anii 1991 şi 1992. Următorul termen în dosarul privind cele şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău a fost stabilit de instanţă pe 17 martie 2015.

În 1999, BTT a primit un certificat de proprietate asupra terenului din Parcul Herăstrău în condiţiile în care spaţiul verde este domeniul public al statului, fiind parte dintr-o zonă declarată monument istoric.

În 2002, reprezentanţii clubului de yahting sportiv Sportul Studenţesc au dat în judecată BTT şi Ministerul Tineretului şi Sportului. La sfârşitul lui 2008 Tribunalul Bucureşti - Secţia a IV-a civilă - a constatat nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor emis de Ministerul Tineretului, precum şi nulitatea contractului de vânzare -cumpărare. BTT şi SC Domino Impex SRL au făcut recurs.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb