Sorin Popa, audiat din nou de DIICOT în dosarul fraudării BRD

A.T.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 22 septembrie 2015

Fostul vicepreşedinte al BRD, Sorin Popa, a fost audiat, ieri, timp de mai multe ore, la sediul DIICOT, în dosarul fraudării BRD, ne-au declarat surse judiciare, care ne-au menţionat că, deocamdată, nu sunt elemente noi în acest caz.

Sorin Popa este urmărit penal şi cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani în dosarul privind acordarea ilegală de credite, prin care s-ar fi produs BRD un prejudiciu total estimat la peste 43 de milioane de euro.

În luna mai a acestui an, procurorii au anunţat că au început urmărirea penală faţă de toţi cei 28 de suspecţi din dosarul BRD, printre care se regăsesc şi Claudiu Cercel, vicepreşedinte BRD, Adrian Sârbu, patronul Mediafax, şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu.

Dosarul este disjuns din celebra anchetă asupra bancherilor iniţiată de DIICOT în anul 2012, în care 56 de inculpaţi au fost trimişi în judecată, iar prejudiciul adus băncii a fost stabilit la peste 80 de milioane de euro. În acel caz au fost audiate şi nume grele, printre care se numără Gheorghe (Bebe) Ionescu, cuscrul fostului preşedinte Traian Băsescu, fostul preşedinte al BRD-GSG, Patrick Gelin, dar şi Sorin Popa, la vremea aceea vicepreşedintele boardului de la Paris al BRD Group Societe Generale.

Conform comunicatului DIICOT din mai, în perioada 2008-2012, suspecţii au constituit un grup infracţional organizat iniţiat de Remus Truică, ce a avut ca scop obţinerea unor credite de la BRD cu documente de evaluare nereale. Din acest grup au făcut parte persoane cu funcţii de conducere în bancă şi în comitetul de credit al băncii, dar şi persoane cu funcţii de conducere în agenţii, notari, evaluatori şi oameni de afaceri.

Procurorii acuză că, în total, au fost luate 17 credite, toate nerambursate. Din acestea, 15 credite au beneficiar real pe Remus Truică, deşi au fost luate prin diferite persoane interpuse, conform DIICOT.

În iulie, când s-a prezentat pentru prima oară în faţa procurorilor DIICOT în acest dosar, Sorin Popa a spus că nu este vinovat "cu absolut nimic" şi a acuzat presa că a "vehiculat multe lucruri neadevărate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb