SORIN ROŞCA STĂNESCU A DEMISIONAT DE LA CONDUCEREA "ACCES PRESS" Nu vă puneţi cu Băsescu, că-i nasol!

Florian Goldstein
Ziarul BURSA #Politică / 20 martie 2006

Ziaristul Sorin Roşca Stănescu şi-a dat demisia de la conducerea reţelei de difuzare a presei "Acces Press", ştire comunicată joi Bursei de Valori Bucureşti şi Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, informarea derivînd din obligaţia de transparenţă a societăţii sale care este înscrisă la Cota Bursei.

După cum ne-a declarat-o, motivul demisiei stă în conflictul său public cu preşedintele ţării, Traian Băsescu. Sorin Roşca Stănescu ne-a spus că tot PD-ul i-a întors spatele de cînd se află "în beţe" cu preşedintele Traian Băsescu şi întrucît în afacerea "Acces Press" este determinantă relaţia cu Primăria Bucureştiului stăpînită de "democraţi", prezenţa sa în fruntea societăţii provoacă necazuri afacerii.

"Ba, mai mult", spune Roşca Stănescu, "am ajuns să-mi fie teamă să-l critic în ziar, de pildă, pe Videanu [primarul Capitalei - n.red.], ca nu cumva să se răzbune pe < Acces Press >". Demisionînd, Sorin Roş-ca Stănescu elimină acest conflict de interese.

Reamintim că "Acces Press" s-a constituit la iniţiativa viguroasă a lui Sorin Roşca Stănescu şi cu amabilul concurs al lui Traian Băsescu, de-a lungul primului său mandat de primar general al Capitalei. Pe atunci, cei doi erau foarte apropiaţi, dezbinarea survenind în a doua parte a anului trecut, în august, cînd Traian Băsescu, ales între timp drept preşedinte al ţării, l-a acuzat pe Roşca Stănescu că l-ar fi ameninţat apropo de cercetarea judiciară a lui Dinu Patriciu.

Concomitent, Băsescu l-a suspectat pe Stănescu că, împreună cu Dinu Patriciu şi Peter Imre, l-ar fi influenţat pe premierul Călin Popescu Tăriceanu în decizia prin care a renunţat la ideea alegerilor anticipate.

"Acces Press" a reunit iniţial acţionari din rîndul membrilor a trei asociaţii profesionale - "Clubul Român de Presă", Asociaţia difuzorilor de presă şi Asociaţia difuzorilor de carte. Societatea s-a capitalizat prin oferte publice succesive şi a fost admisă la tranzacţionare în Bursă, astfel că, în prezent, numără acţionari şi din afara industriei de media. În planul său de afaceri expus cu ocazia subscrierilor publice, "Acces Press" a precizat că amplasarea chioşcurilor de difuzare a presei se va face eşalonat, pînă va epuiza cele 2000 de locaţii, promise să-i fie concesionate de Primărie. Dar, nimeni nu a prevăzut că raporturile "Acces Press" cu Primăria mai depind de relaţiile personale, după ce societatea a devenit publică.

NOTĂ:

Ziarul "BURSA" este acţionar al reţelei de distribuţie "Acces Press". Semnatarul articolului, Florian Goldstein, a demisionat din conducerea "Acces Press", cu aproape doi ani în urmă, tot din cauza unui conflict de interese, dar de altă natură decît cel în care este implicat Sorin Roşca Stănescu. Conducînd ziarul "BURSA", Florian Goldstein a dorit să evite situaţia prin care să ia cunoştinţă în Consiliul de administraţie "Acces Press" despre zvonurile privitoare la încălcarea prevederilor statutare ale societăţii care interzic concentrarea acţiunilor peste nivelul de 3% din capitalul social, considerînd că este de datoria sa şi stîndu-i în vocaţie să publice astfel de rumori, iar nu să fie legat printr-un acord de confidenţialitate, ca membru al conducerii. La acel moment, directorul ziarului "BURSA" a demisionat din funcţia de la"Acces Press", concomitent publicînd în ziarul "BURSA" despre zvonurile cu care a fost în contact, dar care niciodată nu şi-au primit confirmarea. Sorin Roşca Stănescu ne-a declarat, vineri, că recent a vîndut acţiuni "Acces Press" în pondere de 0,8% şi că mai deţine, doar, un pachet care întrece cu puţin 2%. La ora editării acestui articol, nu l-am putut contacta pe Hassan Awdi, şeful RODIPET, pentru o declaraţie în subiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb