Soţia lui Codruţ Marta - reţinută pentru proxenetism

Ziarul BURSA #Miscellanea / 19 iulie 2012

Procurorii DIICOT le-au reţinut, ieri, pe Andreea Marta - soţia cu Codruţ Marta - şi pe sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, pentru constituire de grup infracţional organizat cu preocupări pe linia proxenetismului şi a prostituţiei, în vederea obţinerii de beneficii materiale injuste semnificative.

DIICOT a confirmat, citat de Mediafax, că cele două surori au fost reţinute pentru 24 de ore.

Andreea Marta - soţia fostului şef de cabinet a lui Sorin Blejnar - a fost chemată pentru audiere de procurorii DIICOT într-un caz de proxenetism, fiind acuzată de racolare de persoane cu o situaţie materială bună cărora le-ar fi facilitat întâlniri amoroase cu fete, în România, dar şi în Monaco, Elveţia, Italia.

Începând cu anul 2010, Andreea Marta, sora sa Maria Magdalena Lungu, Victoria S. şi Valentin P. ar fi constituit un grup criminal organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie cu caracter transfrontalier, în sensul coordonării unei reţele de pros­tituate de lux, recrutate din rândul tinerelor studente participante la diferite concursuri de modeling din România, infor­mează Poliţia Română.

În data de 30 mai, Codruţ Marta a fost dat în urmărire internaţională, când a fost introdusă şi o alertă în sistemul informatic Schengen referitoare la cel a cărui dispariţie a fost semnalată de soţia sa, în urmă cu cinci zile de la data respectivă.

Între timp, Codruţa Marta a fost pus sub acuzare de procurorii anticorupţie, care, în 10 iulie, au obţinut un mandat de arestare preventivă pe numele său pentru implicare în afaceri ilegale cu produse petroliere, prin care s-a prejudiciat statul cu peste 15 milioane de euro prin neplata accizelor şi taxelor.

Ieri, poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din IGPR şi procurori DIICOT au făcut trei percheziţii domiciliare la membri grupării, două în Bucureşti şi una în Călăraşi, şi au pus în executare şi mandate de aducere în faţa organelor de anchetă competente a mai multor persoane.

Astfel, procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală -, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR-DCCO, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat cu preocupări pe linia proxenetismului şi a prostituţiei, în vederea obţinerii de beneficii materiale injuste semnificative. Sumele încasate, deosebit de importante, erau însuşite în cea mai mare parte de către membri grupării, prostituatele fiind plătite cu sume în jur de 300-500 de euro.

În urma investigaţiilor efectuate, în baza delegării autorităţilor judiciare competente, au fost identificate 30 de prostituate - o parte dintre acestea fiind deja audiate - care întreţineau raporturi sexuale în folosul grupului infracţional organizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb