Şova nu ştie cât va genera acciza de 7 eurocenţi la carburanţi

F.A.
Politică / 24 noiembrie 2013

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu ştie deocamdată cât va genera acciza de şapte eurocenţi la litrul de carburant.

Domnia sa a precizat că şi-ar dori, însă, ca din suma colectată să fie finanţate doar autostrăzile, nu şi drumurile naţionale.

"Nu ştiu eu cel puţin, nu am idee la acest moment, care va fi suma colectată din aceşti 7 eurocenţi. Sunt mai multe discuţii (...). Dorinţa este să se finanţeze fie autostrăzi, alţii susţin să se finanţeze autostrăzi şi drumuri naţionale. Dacă mă întrebaţi, ca opinie personală, eu aş vrea să finanţeze numai autostrăzi", a spus Şova, într-o emisiune televizată.

Totodată, oficialul a menţionat că în ceea ce priveşte taxarea autostrăzilor, aceasta ar putea începe după finalizarea centurii de sud a Capitalei, unde lucrările vor fi derulate în intervalul 2014 - 2017.

Conform domniei sale, taxa va fi plătită pe traseul Piteşti - Constanţa, având un nivel de trei euro la suta de kilometri. Acelaşi nivel de taxare a fost estimat şi pentru autostrada Comarnic - Braşov, care ar putea fi finalizată în 2016 - 2017.

Şova a explicat: "Calculele de taxare s-au făcut numai pentru Comarnic - Braşov. Dincolo, la centura de Sud, proiectul este scos direct ca având concesiune de la Piteşti până la Constanţa, deci concesionarul trebuie să construiască centura de Sud, care are 48 de kilometri, şi ia în concesiune de la Piteşti la Constanţa".

Ministrul a precizat, de asemenea, şi faptul că şoselele din ţara noastră au probleme care pot afecta siguranţa circulaţiei, de la cele legate de parapeţi şi stâlpii de protecţie până la indicatoare sau marcaje, acestea neputând fi rezolvate în totalitate din lipsa banilor.

Domnia sa a afirmat că deocamdată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) nu are în plan contractarea unor asigurări.

Şova a declarat: "N-a avut nimeni curaj să facă asigurări, pentru că nu ştii cum mai este interpretat după aceea. Faci asigurări, e bine, nu e bine că faci sau că nu faci. Nu avem deocamdată în vedere un asemenea lucru. Există un studiu la nivelul CNADNR în legătură cu asigurarea elementelor de mobilier rutier, care se deteriorează în urma accidentelor, pentru că astăzi se produce un accident, se strică parapetul în urma accidentului, noi ca CNADNR nu avem de făcut decât să mergem la asiguratorul celui vinovat de producerea accidentului, deci cel care i-a dat asigurarea pe maşină, să ne dea şi parapetul. Ori asta durează ani de zile, noi trebuie s-o facem din venituri proprii, nu avem venituri proprii întotdeauna, deci este o chestiune puţin complicată".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb