Spaţiile de cazare pentru tineri, ocupate în timp record anul acesta, cu mult timp înainte de începerea şcolii

R.S.
Miscellanea / 6 septembrie

Spaţiile de cazare pentru tineri, ocupate în timp record anul acesta, cu mult timp înainte de începerea şcolii

Căutările de locuri de cazare pentru tineri care urmează studii departe de casă au început anul acesta mai devreme decât în alţi ani, încă de la începutul verii, în contextul cererii foarte mari în raport cu spaţiile disponibile. Toate locurile din campusul rezidenţial privat West Gate Studios din portofoliul Genesis Property, companie fondată de Liviu Tudor, au fost astfel ocupate într-un timp record anul acesta, cu mult înainte de începerea şcolii, iar mulţi tineri rămân în continuare pe lista de aşteptare, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, West Gate Studios, primul campus rezidenţial privat pentru tineri din România, dispune în total de 1.700 de locuri în 850 de studiouri şi apartamente. Pentru a oferi spaţii de cazare la cele mai înalte standarde, Genesis Property investeşte constant în dezvoltarea şi modernizarea campusului. În acest an, investiţiile totale se ridică la peste jumătate de milion de euro, inclusiv în facilităţi care vor creşte gradul de confort al tinerilor. Astfel, aproximativ 300.000 de euro sunt alocaţi pentru facilităţi noi precum un teren de sport multifuncţional, un sistem digital de trasabilitate a vizitatorilor, crearea unui tur virtual al întregului campus prin scanare 3D şi reamenajarea spaţiilor de petrecere a timpului liber şi socializare. Acestea se adaugă investiţiei anuale de aproximativ 250.000 de euro în reamenajarea şi aducerea la standardele iniţiale a camerelor care se eliberează.

"Spaţiile de cazare pentru tineri au fost mai căutate ca niciodată anul acesta, perioada verii fiind în mod tradiţional cea mai activă, în perspectiva începutului de an universitar. Mai ales după anii pandemiei care au limitat foarte mult socializarea, tinerii caută tot mai mult să se integreze într-o comunitate vibrantă, unde pot găsi alţi oameni cu pasiuni şi interese comune şi pot avea parte de experienţe şi interacţiuni care se potrivesc stilului lor de viaţă. Această tendinţă se vede şi în alegerile pe care le fac când vine vorba de job sau de locuinţa lor, mai ales în primii ani într-un oraş nou, iar în West Gate Studios găsesc confortul, facilităţile şi opţiunile pentru petrecerea timpului liber pe care şi le doresc, în condiţii moderne şi la preţuri asemănătoare cu cele de anul trecut", a spus Cristian Slave, General Manager, West Gate Studios.

La mare căutare în acest an au fost apartamentele Junior Suite, cu o suprafaţă de peste 35 mp, camere cu aer condiţionat, balcon şi chicinetă proprie. Printre facilităţile cele mai căutate sunt biblioteca modernă, sălile de studiu confortabile, internetul de mare viteză, piscina şi sala de fitness. În plus, cei mai mulţi locuitori ai campusului West Gate Studios apreciază accesul facil la metrou, dar sunt interesaţi şi de aspecte legate de sustenabilitatea spaţiilor de cazare.

"Sustenabilitatea este un subiect extrem de important pentru tineri, care sunt tot mai interesaţi de modul în care va arăta societatea în viitor. Îşi doresc să participe la evenimente legate de protejarea mediului înconjurător, astfel că, în anul universitar 2024-2025, vom veni şi mai mult în întâmpinarea nevoilor lor prin organizarea de campanii de colectare a echipamentelor electronice şi hainelor, de reducere a consumurilor de energie, de reciclare şi reutilizare a bateriilor, hainelor şi PET-urilor. În fiecare an, ne străduim să integrăm noii rezidenţi în comunitatea strânsă a campusului construită în jurul unor valori sociale solide", a spus Mihnea Tudor, Community Manager în cadrul West Gate Studios, se menţionează în comunicat.

În plus, West Gate Studios a făcut tranziţia către alimentarea integrală cu energie regenerabilă a tuturor clădirilor din campus şi urmează să renegocieze contractul cu actualul furnizor de servicii de ridicare a deşeurilor, pentru a asigura o trasabilitate adecvată în ceea ce priveşte deşeurile colectate. Campusul derulează programul "Community Spirit", în cadrul căruia sunt organizate evenimente şi activităţi specifice, inclusiv donaţii efectuate către diferite ONG-uri şi cauze sociale sau educaţionale. Mai mult de atât, compania susţine implicarea tinerilor în procesul de autoadministrare a campusului prin recrutarea de voluntari din rândul rezidenţilor. Pentru a susţine carierele profesionale ale tinerilor, West Gate Studios va reîncepe să organizeze un târg de cariere în colaborare cu chiriaşii din Business Park West Gate şi YUNITY Park, cele două parcuri de birouri deţinute de Genesis Property, companie fondată de Liviu Tudor.

În 2015 West Gate Studios a devenit membru a prestigioasei organizaţii International Houses Worldwide. Organizaţia IHWW este formată din 18 operatori de campusuri de pe toate continentele, care poartă aceeaşi denumire - International House - şi care împărtăşesc o misiune similară, anume aceea de "a oferi tinerilor de diferite naţionalităţi şi diverse culturi oportunitatea de a trăi şi învăţa împreună, într-o comunitate a respectului reciproc, înţelegerii şi prieteniei internaţionale".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb