SPITALUL EUROPEAN POLISANO:  Premieră est europeană în chirurgia cardio-vasculară

Adina Lateş
Miscellanea / 2 octombrie 2015

Un pacient în vârstă de 67 de ani, diagnosticat cu multiple maladii, majoritar afecţiuni cardiovasculare severe, a fost salvat printr-o procedură de implantare a unei proteze cardiace aortice transcateter (TAVI) pe cale minim invazivă, printr-o incizie de 4cm, transaortic, fără deschiderea sternului, realizată în premieră în Europa de Est, informează un comunicat de presă remis astăzi reacţiei.

Operaţia a durat 2 ore şi a fost realizată de HeartTeam a Spitalului European Polisano, coordonată de conf. univ. dr. Victor Costache, dr. Alexandru Voican, dr. Mihai Chiloflischi, dr. Cristina Leaţu în colaborare cu echipa de la St. Joseph Hospital, University of New York condusă de prof. Charles Lutz, dr. Amad Nazem şi profesorul dr. P. Rainer de la Universitatea din Kiehl, Germania.

Pacientul este un cunoscut medic pediatru din Iaşi. La 67 de ani, deşi anterior nu avusese antecedente medicale, a fost internat în urgenţă la Spitalul European Polisano unde a fost diagnosticat cu nu mai puţin de 8 maladii care îi puneau în pericol viaţa: edem pulmonar, însoţit de stenoză aortică severă, cardiopatie ischemică şi valvulară severă, insuficienţă mitrală moderat-severă, tromboză apicală de ventricul stâng, fibrilaţie atrială persistentă, hipertenesiune pulmonară severă şi diabet zaharat.

Medicii spun că în cazul diagnosticului de stenoză aortică severă la pacienţi cu risc chirurgical crescut este recomandată procedura TAVI care permite ca inima să funcţioneze din nou în parametri normali, însă cele două tipuri de abord existente la momentul actual - femural (creşte riscul de atac cerebral) şi transapical (puncţia inimii deja slabită) ar fi periclitat substanţial viaţa pacientului. Astfel că a fost luată decizia abordului transaortic pe calea aortei ascendente, fără a fi necesară oprirea inimii sau deschiderea sternului. Această procedură s-a dovedit a fi cea mai sigură şi mai eficientă cale de a readuce la normal funcţiile inimii. În realizarea intervenţiei, echipa medicală a utilizat noul ecograf de ultimă generaţie Philips Epiq 7 cu sonda transesofagiana 3D care permite reconstrucţia tridimensională a valvelor şi evaluarea corecta post-operatorie a corecţiei chirurgicale. Proteza implantantă este un model revoluţionar al companiei Edwards - Sapien 3.

Conform sursei citate, intervenţia a fost un real succes, fără complicaţii, starea pacientului fiind una bună şi stabilă.

Echipa americană condusă de prof. Charles Lutz este la a doua vizită în cadrul Clinicii Universitare a Spitalului European Polisano, prin intermediul programului de colaborare a St. Joseph Hospital, University of New York cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, program susţinut de compania americană LSI şi Ministerul Sănătăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb