Sportul alb, mânjit de mafia pariurilor

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 19 ianuarie 2016

Sportul alb, mânjit de mafia pariurilor

Bănuielile legate de implicarea mafiei pariurilor în lumea tenisului profesionist par să fie confirmate de o anchetă a jurnaliştilor de la BBC. Chiar dacă nu au fost prezentate nume, suspiciunile îi vizează pe jucători de top. Potrivit BBC, ancheta datează încă din 2008: "În cursul ultimului deceniu, şaisprezece jucători din top 50 mondial au fost semnalaţi comisiei de etică a tenisului în legătură cu suspiciuni de meciuri trucate. Toţi aceşti jucători, printre care şi câştigători de Mare Şlem, au fost autorizaţi să-şi continue carierele. Raportul confidenţial al anchetatorilor, destinat comisiei de etică, care datează din 2008, sugerează că investigaţiile au fost făcute asupra a 28 de jucători, însă acestea nu au avut niciun efect ulterior". Conform surselor citate, opt dintre jucătorii semnalaţi comisiei de etică sunt înscrişi la Openul Australiei, care a debutat, ieri, la Melbourne. Potrivit presei britanice, membrii unor reţele ilegale de pariuri, îi contactau pe jucători înaintea marilor turnee şi le ofereau sume care adesea depăşeau 50.000 de dolari ca să trucheze anumite meciuri. BBC, citat de Mediafax, menţionează că în urma anchetei s-au descoperit că reţele de pariori din Rusia şi Italia au câştigat sute de mii de lire sterline din pariurile pe meciuri suspectate că ar fi fost aranjate. Trei dintre meciuri s-au disputat la Wimbledon. Preşedintele Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP), Chris Kermode, a declarat la Melbourne, că toate informaţiile care ajung la Corpul de Integritate în Tenis sunt analizate corespunzător şi că în cazul în care există dovezi acestea nu sunt ignorate: "Nu este adevărat că ignorăm dovezi. Ceea ce se întâmplă este că informaţiile sunt date Corpului de Integritate în Tenis (TIU) şi cei de acolo trebuie să găsească dovezi. Este o mare diferenţă între informaţii şi dovezi. Fiecare informaţie primită este analizată corespunzător. Tratăm situaţia cu seriozitate. Datoria TIU este să elimine orice tentativă de aranjare de meciuri. Suntem conştienţi că astfel de situaţii există. Cred că există la un nivel extrem de mic şi vrem să acţionăm în cel mai bun mod posibil în această privinţă". În 2008, ATP a introdus reguli anticorupţie, însă acestea nu sunt retroactive.

Numărul 1 mondial, sârbul Novak Djokovici a declarat, ieri, că şi el a fost contactat în 2007, la un turneu desfăşurat în Rusia: "Am fost abordat indirect, prin intermediul unor persoane care lucrau cu mine în acea vreme. Evident, noi am refuzat imediat. Persoana care a încercat să mă contacteze nu a ajuns chiar până la mine." Există şi voci, cum ar fi cea a francezului Gilles Simon, care susţin că toate aceste dezvăluiri, care nu conţin nume, au doar menirea de a face valuri înainte de primul mare turneu al anului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Oare si Halep a facut blat inca din primul meci? 

    De acum 2,3 ani tot repet ca mafia pariurilor face si desface totul in sportul mondial ! TOT SPORTUL MONDIAL E CANGRENAT DE ACESTI BANDITI DIN CHINA, SINGAPORE , RUSIA SI ITALIA !

    Bineinteles ca si halep NE SFIDEAZA ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb