Standard & Poor"s a retrogradat cinci bănci portugheze

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 martie 2011

Agenţia de rating Standard & Poor"s a coborât, ieri, ratingurile pentru cinci bănci portugheze, potrivit unui comunicat al agenţiei.

Cele cinci bănci sunt Banco Santander Totta, Caiza Geral de Depositos, Banco Espirito Santo, Banco BPI şi Banco Comercial Portugues (Millennium bcp). De asemenea, Standard & Poor"s a coborât ratingul şi pentru două dintre subsidiarele acestor bănci, respectiv Banco Espirito Santo de Investimento şi Banco Portugues Investimento.

"Acţiunea reflectă impactul direct al coborârii cu două trepte a ratingului Portugaliei, la BBB de la A minus, asupra acelor bănci portugheze care anterior beneficiau de un rating similar sau chiar mai mare decât ratingul suveran, respectiv Santander Totta, CGD, BES şi BPI", a declarat Elena Iparraguirre, analist Standard & Poor"s, conform comunicatului.

Domnia sa a adăugat că scăderea ratingurilor se bazează pe deteriorarea profilurilor financiare ale băncilor portugheze, ca urmare a faptului că mediul economic şi financiar din Portugalia va deveni mai dificil.

În cazul Banco Comercial Portugues (Millennium bcp) prezentă şi pe piaţa din România, S&P a retrogadat ratingurile pe termen lung şi pe termen scurt la BBB. De asemenea, ratingul pe termen lung şi cel pe termen scurt rămân sub supraveghere cu implicaţii negative, se mai arată în comunicat.

Jose Toscano, preşedintele Millennium Bank România, ne-a declarat că ratingul acordat băncii mamă din Portugalia nu va avea efecte negative asupra subsidiarei pe care o conduce.

Standard & Poor"s a avertizat, ieri, că ar putea decide, săptămâna aceasta, o nouă retrogradare a ratingului Portugaliei, cu o treaptă. Acest lucru va depinde de rezultatul discuţiilor pentru viitorul Mecanism European de Stabilitate, care ar urma să ofere sprijin pentru statele din zona euro care se confruntă cu dificultăţi financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb