Standard & Poor's reconfirmă ratingul suveran al ţării noastre şi menţine perspectiva stabilă

G.D.
Politică / 16 aprilie 2022

Adrian Câciu

Adrian Câciu

Agenţia Standard & Poor's a reconfirmat, ieri, 15 aprilie, ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a ţării noastre la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută, precum şi perspectiva stabile, conform unui comunicat de pe site-ul guvernului.

Potrivit sursei citate, în opinia agenţiei, ratingul României este susţinut de statutul de membru al Uniunii Europene şi accesul robust la finanţarea de pe pieţele internaţionale de capital. De asemenea, riscurile generate de conflictul din Ucraina sunt atenuate de perspectiva absorbţiei unui volum important de fonduri europene (România fiind unul din principalii beneficiari ai fondurilor structurale prevăzute în Cadrul Multianual al UE şi în Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă), precum şi de dependenţa energetică scăzută a ţării noastre faţă de gazele naturale şi petrolul din Rusia.

"Guvernul României aplică măsuri eficiente de contracarare a efectelor crizei energetice şi a războiului din Ucraina. N-o spunem doar noi, o spune şi Standard & Poor's, care confirmă ratingul de ţară şi gradul crescut de siguranţă pentru investitori menţinând perspectiva stabilă" , a subliniat ministrul Adrian Câciu.

Potrivit agenţiei, înregistrarea unei creşteri economice sustenabile cumulată cu reducerea deficitului fiscal al guvernului ar putea duce la consolidarea capacităţii productive a economiei României şi pe cale de consecinţă la o posibilă acţiune de îmbunătăţire a ratingului suveran al ţării noastre, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. recomand SP Moody's si Fitch ridicarea nivlului evaluarii Romaniei - si nu ma refer la perspctiva (pozitiva, negativa, neutra) .. ma refer la nivelul de evaluare!

    in Romania intra masiv capital si resursa umana , business-uri care se relocheaza si caile de acces ale Romaniei (ex: portul Constanta) cresc la nivelul importantei economice in contextul actual.  

     

    1. Domnule Ministru CACIU.Atunci cand ati fost instalat in fruntea Ministerului finantelor,le-ati promis romanilor ca veti cere corpului de Control al ministerului sa faca un audit al imprumuturilor facute de CATU in perioada cat a condus el Ministerul finantelor.A trecut aproape un an si promisiunea a fost ingropata de dragul unei "ARMONII" ai Coalitiei PSD-PNL-UDMR. De ce nu le spuneti romanilor ce a constatat corpul de control.? Ce nu va este clar,despre JAFUL facut de CATU in timpul PANDEMIEI .? Ati uitat cumva cum agentiile de rating amenintau Romania pe timpul lui CATU cu retrogadarea ratingului de tara care cica se apropia de FALIMENT. Pai Agentiile de RATING,tocmai ce ereau in cardasie cu CATU,care prin imprumuturi si favorizarea MULTINATIONALELOR ii speriau pe romani ca sa taca din gura.Acum,am vazut ca Agentiile de RATING,ne dau nivelul suveran aferent datoriei guvernamentale la STABIL. Domnule Ministru. Coroborat si cu inceperea razboiului nefast inceput de TERORISTUL PUTIN in Ucraina,cu ce este obligat poporul roman sa suporte consecintele acestui razboi care nu este al nostru si nu l-am inceput noi.? De ce ORBAN,CATU si VIRGIL POPESCU ARTIZANII SARACIRII artificiale a Romaniei prin LIBERALIZAREA ENERGIEI fara ca sa faca o ANALIZA a consecintelor produse de ABERATIA luata de ei,nu sunt CERCETATI PENAL. Inteleg ca,"LINISTEA actualei COALITII de la guvernare este mult mai mare decat aflarea ADEVARULUI despre cum cei trei TRADATORI,au SUBMINAT ECONOMIA NATIONALA,DEZVOLTAREA ROMANIEI si TRAIUL ROMANILOR. Poate totusi domnule Ministru,le aratati Romanilor ca TARA si ROMANII,sunt mai presus decat INTERESLE MESCHINE de PARTID. CAND va hotarati sa fiti serios.?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb