Startup Growth: Construirea ecosistemului regional de startup-uri la un nou nivel

R.S.
Miscellanea / 5 septembrie

Startup Growth: Construirea ecosistemului regional de startup-uri la un nou nivel

Conferinţa StartUp Growth, organizată de StartUp HUB, a devenit un punct de întâlnire pentru tinerii dedicaţi antreprenoriatului şi inovaţiei, şi a avut loc miercuri, pe 4 septembrie, în sala de conferinţe la Panorama Boutique Hotel. Evenimentul, la care au participat peste 300 de persoane, a reconfirmat misiunea StartUp HUB: construirea unei comunităţi în care antreprenorii şi inovatorii modelează împreună viitorul şi creează acele valori care dezvoltă regiunea şi comunităţile noastre, conform unui comunicat transmis redacţiei.

La începutul conferinţei, Gruman Robert, co-fondatorul şi directorul executiv StartUp HUB, a subliniat: "Antreprenorii sunt adevăraţi creatori de valoare, care îndrăznesc să rişte acolo unde alţii nu o fac şi astfel modelează viitorul. Dezvoltarea regiunii noastre se datorează pasiunii şi perseverenţei antreprenorilor. Este în interesul nostru comun ca această cale să fie apreciată şi cât mai mulţi să se aleagă acest drum plin de provocări." De asemenea, experţi recunoscuţi precum Bagoly Miklos, preşedintele ASIMCOV, Klarik Attila, directorul Fundaţiei LAM, şi Olti Ágoston, directorul general al OTP Consulting, au contribuit la nivelul profesional al evenimentului, potrivit comunicatului.

Pe parcursul zilei, diverse prezentări profesionale au oferit participanţilor o perspectivă detaliată asupra funcţionării ecosistemului de startup-uri. Participanţii mesei rotunde "Consolidarea ecosistemului de startup-uri la nivel regional" au fost: Bihari Bela, vicepreşedintele clusterului IT Plusz, Paul Băbuş, partener la firma de avocatură Law of Tech, Berkeczi Zsolt, director de comunicare la Harghita Business Center, şi W. Szabo Peter, fondatorul Tengr.ai - au subliniat cu toţii că dezvoltarea şi consolidarea ecosistemului de startup-uri este o misiune şi o responsabilitate comună. Discuţia a fost moderată de către Oltean Csongor, co-fondator şi director strategic al StartUp HUB, care a evidenţiat necesitatea creării la nivel regional a unei comunităţi unde spiritul antreprenorial este încurajat, colaborarea dintre organizaţiile profesionale este consolidată, iar, antreprenorii viitorului îşi găseasc drumul potrivit.

O atenţie specială a fost acordat lui Balogh Petya, fondatorul STRT Holding, investitor, mentor, care, prin conectare online a prezentat programul STRT Launchpad. Acest program oferă o rampă de lansare pentru startup-urile din Transilvania şi crează oportunităţi pentru antreprenorii locali de a se remarca la nivel internaţional.

Ceremonia de premiere a programului pentru startup-uri, cu un fond de 25.000 de euro, a fost un moment festiv, în cadrul căruia co-fondatorii StartUp HUB au înmânat premiile, recunoscând munca tinerilor antreprenori care au demonstrat deja că perseverenţa şi inovaţia sunt cheia succesului. Evenimentul de decernare a premiilor a fost moderat de Karacsony Zsolt, expert în dezvoltarea afacerilor la StartUp HUB.

Conferinţa a continuat prin prezentare lui Hild Imre, CEO-ul Obuda UNI Venture Capital, despre investiţiile de capital de risc şi rolul acestora în creşterea startup-urilor. Luka Levente, co-proprietar al eMudding.ro, a împărtăşit cum startup-ul său a atins primul milestone important, realizând o cifră de afaceri de 1 milion de euro, în timp ce Cristina Toma, partener la Loop Operations, a vorbit despre provocările şi oportunităţile creării startup-urilor sociale, se menţionează în comunicat.

În partea finală a conferinţei, Gruman Robert a prezentat programul SES, care oferă 10 milioane de euro pentru acrearea de start-up-uri sociale, sprijinind astfel dezvoltarea de întreprinderi durabile care creează valoare socială.

La finalul zilei, un moment important a fost semnarea acordurilor de colaborare iniţiate de StartUp HUB, prezentat de Kelemen Szilard, co-fondator şi director responsabil de parteneriate. În discursul său, acesta a subliniat "importanţa colaborării între organizaţiile profesionale". Semnatarii şi-au exprimat angajamentul de a sprijini dezvoltarea ecosistemului de startup-uri prin organizarea de întâlniri şi forumuri regulate, contribuind astfel la creşterea dinamică a comunităţii. Acordul de colaborare a fost semnat de reprezentanţii următoarelor organizaţii: ASIMCOV, Uniunea Întreprinzătorilor ARBOR, Asociaţia HÁRIT, IT Plus Cluster, Junior Business Club, Fundaţia LAM, StartUp HUB şi St. Georgius Manager Club.

Conferinţa a fost moderată în calitate de gazdă de către Grubisics Levente, proprietarul SEPSI Radio, care a concluzionat că angajamentul şi pasiunea participanţilor au fost o inspiraţie pentru toţi cei care cred că antreprenoriatul, inovarea şi colaborarea pot modela viitorul, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb